Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa 91 yıl önce kurtulmuştu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa 91 yıl önce kurtulmuştu

Gündem

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü, etkinlikleri Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Veli Tarakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı tören, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından sona erdi.

Tören esnasında Şanlıurfa bürokratların yağmurdan korunmak için Valiliğin önünde bulunan sundurmanın altında beklediler.

 

Daha Sonra Vali Nuri Okutan ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Garnizon Komutanı Veli Tarakçı Valilikte tebrikleri kabul ettiler.

 

Heyet, valilikten adını 11 Nisan 1920 tarihindeki büyük zaferden alan, 11 Nisan Şehir Stadyumuna geçecekti ki program “havanın yağmurlu olması” nedeni ile Atatürk Spor Salonuna alındı.

 

Öğrencilerin 11 Nisan ile ilgili şiirleri okumasıyla devam eden programda, Şanlıurfa’daki birçok okuldan öğrenci Atatürk Spor Salonunda hazır oldu. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa’nın Kurtuluş destanını anlattı. Fakıbaba; “Her 11 Nisan da yapılan anma toplantısı, Şanlıurfa'nın kurtuluşunda şehit düşen ve gazi olanların, evlatları ve torunları için hissettiğimiz şükran duygusudur. Bugün yaşayanlara ve özellikle gençlerimize 91 yıl önce zor şartlarda tüm imkânsızlıklara rağmen, verilen mücadelenin, gösterilen fedakârlığın, yüceliğini anlatmak bizim en önemli görevimizdir.

Bu bilinçle sahip olduklarımızın kıymetini iyi anlamalı, hep birlikte Şanlıurfa'mızı layık olduğu yere taşımalıyız. Asırlardır yan yana yaşayan atalarımızın evlatları olarak, daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu amaçla hepimiz bu anlamlı günün idraki içinde el ele vererek, Urfa'mızın, menfaatleri için halkımızın refahı için, geçmişi geleceğe taşıyabilmek için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi. Daha sonra Askeri Bando “Şanlıurfa’nın Kurtuluş marşı” ile program sona erdi.

 

11 NİSAN KURTULUŞ PROGRAMI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.