Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Türkiye'nin en büyük feribotu Vangölü'ne indirildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Türkiye'nin en büyük feribotu Vangölü'ne indirildi

Gündem

Vangölü Feribot Müdürlüğü tarafından 4 yıl önce yapımına başlanarak tamamlanan Türkiye'nin en büyük feribotu, Vangölü'ndeki ilk deneme seferine çıktı.

Vangölü Feribot Müdürlüğü tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan iki feribottan biri olan Türkiye’nin en büyük feribotu, bugün büyük Vangölü’ne indirildi. Feribotun ilk deneme seferi için suya indirilmesi için Vangölü Feribot Müdürlüğü İskelesinde bugün erken saatlerden itibaren tüm hazırlıklar tamamlandı.

Tüm kontroller titizlikle yapıldıktan sonra 136,5 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 50 vagon taşıma kapasitesine sahip 7 katlı Türkiye’nin en büyük feribotu heyecanla Vangölü’ne indirilerek ilk deneme seferini gerçekleştirdi.

Vangölü’nde yaklaşık iki saat boyunca deneme seferini gerçekleştiren 350 yolcu kapasiteli feribot, herhangi bir sorun yaşanmadan iskeleye dönüş yaparak başarıyla yanaştı. Deneme esnasında teknik ekip tarafından feribotun eksikleri not edildi.

Bugüne kadar Vangölü üzerinde bulunan Tatvan –Van arasında yolcu ve yük taşımacılığı yapan bin ton yük kapasiteli 4 feribot, Tatvan’dan Van’a 4,5 saatte ulaşırken, 4 yılda yapımı tamamlanan ve 4 bin ton kapasiteli Türkiye’nin en büyük feribotunun ise Tatvan’dan Van’a 3 saat 15 dakikada ulaşılabileceği belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.