Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Türkiye ile savaşa girmeyeceğiz"

Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye sınırında düşürülen savaş uçağının ardından yaşanan gerilim hakkında açıklamalarda bulunarak Türkiye ile savaşa girmeyeceklerini söyledi.

Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye-Rusya arasında ilk resmi temas gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda bir görüşme yaptı.

Görüşmede Türkiye ile savaşa girmeyeceklerini belirten Lavrov , “Türkiye'ye savaş açacak değiliz ama ilişkileri ciddi bir şekilde gözden geçireceğiz. Rusya'nın herhangi bir Türk yetkiliyi misafir etme planı yok. Elimizdeki bilgilere göre provokasyona yönelik önceden planlı bir saldırı olduğuna inanıyoruz. Rus uçağının düşürülmesi olayının uçuşa yasak bölge planını kabul ettirmek için kullanılmayacağını umuyorum. '' dedi.

Çavuşoğlu ise mevkidaşı Lavrov’a uçağın düşürülmesi olayıyla ilgili üzüntülerini ilettiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov ile buluşacağı belirtildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.