Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Tufanbeyli'deki saklı tarih gün yüzüne çıkartılıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Tufanbeyli'deki saklı tarih gün yüzüne çıkartılıyor

Gündem

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bulunan 5 bin yıllık Şar Bölgesinde saklı tarihin gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlatıldı.

Kayseri il sınırına birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Tufanbeyli ilçesindeki Şar Ören Yeri’nde incelemelerde bulunan Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, buradaki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını belirtti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı heyetin de katıldığı gezide Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Tufanbeyli Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle yapılan kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmaları yerinde incelendi.

Kırık Kilise, Ala Kapı, tiyatro alanı ve hamam gibi tarihi kalıntıların yanı sıra kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenlemesi yapılan alanları gezen İl Kültür ve Turizm Müdürü Tari, “5 bin yıllık tarihi olan Şar, ülke turizmine kazandırılacak. Daha önceki dönemlerde SİT alanı olmasından dolayı herhangi bir çalışma yapılamazken, ilçe belediyesinin çabalarıyla Kültür Bakanlığı onayıyla kilitli parke taşı döşemesi, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları başladı.”dedi.

İnceleme gezisine İlçe Belediye Başkanı Remzi Ergü ve Şar Mahallesi Muhtarı Kemal Durnagölü de eşlik etti.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.