Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
“Tesettür düşmanlığı İslam’a karşı duyulan kinin göstergesidir”
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

“Tesettür düşmanlığı İslam’a karşı duyulan kinin göstergesidir”

Gündem

Silopi ve Van’da düzenlenen bir etkinlikte çarşafa ve namusa yapılan hakarete tepki gösteren İNHAP, yapılanların İslam’a karşı duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğu vurgulandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ve Van’da HDP teşkilatları ve belediyeleri aracılığıyla Müslüman kadının tesettürüne ve namus olgusuna yapılan saldırıya yaptığı basın açıklamasıyla kınayan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP), yapılan saldırının İslama yapıldığı belirtildi.

İNHAP yapılan açıklamada, “Kadına Şiddete Hayır gününde zihniyet bunalımı yaşayan bazı gruplar tarafından kadına ve namusa yönelik çok çirkin bir saldırı yapıldığı, bu saldırıların İslam’a ve toplumun örf adetlerine karşı bir savaş olduğu, herkes tarafından bilinene bir gerçek olduğu ifade edildi.” Hatırlatılması yapıldı.
Açıklamanın devamında, HDP ve bileşenlerinin kadına ve namusa saygı göstermesi gereken aktiviteler yapması gerekirken, bazı kadınlara çarşaf giydirip, ellerini zincirlerle bağlayıp köle gibi çarşının ortasında gezdirmesi ile gerçekleştirdiği bu eylem hakaret içerikli provokatif bir eylem olduğu vurgulanarak, “Bu yapılanların kendisini doğuran annelere ve ninelerine hakarettir, terbiyesizliktir ve saygısızlıktır. Haddini bilmeyen bu zihniyet tüm bunları kadına özgürlük kisvesi altında yapmaktadır” denildi.

Yapılanların İslam’a karşı duyulan kin ve nefretin göstergesi olduğu açıklamada daha sonra, “ Bu bozuk zihniyetin herhangi bir sebeple İslam’a sürekli saldırıp toplumu İslam’dan uzaklaştırmak için var gücüyle çalıştıklarını ifade edilerek, “Zihniyet bunalımı yaşayan bu şahıslar ilk önce kendi annelerine bu hesabı vermelidirler. Eğer annelerinden utanıyorlarsa çıkıp bunu açık açık dillendirsinler. Eminiz ki anneleri onlara hak ettiği cevabı vereceklerdir. Tüm bu yaşananlar ve daha önce de İslam’a karşı hakaretlerinden vazgeçmeyenlere, Müslüman Halk olarak da deriz ki; Siz ne yaparsanız yapın, asla bu toplumu İslam’dan uzaklaştıramayacaksınız. İslam hayatımızın her alanını süsleyip şereflendirecek ve sizlerin şeytanlara hizmet edip bunalım geçiren köhnemiş zihniyetiniz ise gün be gün zayıflayacak ve yok olacaktır. Bu zihniyetiniz kaybetmeye ve yok olmaya mahkûmdur” ifadeleri kullanıldı.
Müslüman halk olarak da sadece örtü meselesini değil, İslam’ın tüm usul ve kaidelerini fert ve toplum olarak yaşayıp yaşatacakları belirtilen açıklamada son olarak, “İNHAP olarak İslam’a karşı yapılan bu hayâsızca eylemi kınıyor ve bu eylemi gerçekleştirenleri annelerinin ve ninelerinin vicdanlarına havale ediyoruz. Umarız bu yaptıklarından pişman olurlar ve bundan sonra İslam’a ve örf adetlerimize hakaret edip savaş açmazlar” ifadelerine yer verildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.