Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Talabani: Bağımsız Kürt devleti uzak ihtimal
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Talabani: Bağımsız Kürt devleti uzak ihtimal

Gündem

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını uzak bir ihtimal olarak gördüğünü söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bağımsız bir Kürt devletinin ilan edilmesinin kolay olmadığını belirterek, "Ben bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum" dedi.

El Cezire televizyonunun İngilizce yayınına katılan Celal Talabani, son birkaç aydır, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Irak'tan ayrılarak bağımsızlık ilan edeceği şeklinde ortaya atılan iddiaları değerlendirdi.

'DÜNYA KÜÇÜK DEVLET DÜNYASI DEĞİL'
Talabani, "Dünyada hiçbir şey olmaz değil, tabii ki en doğal hakkımızdır. Fakat ben Kürt devletinin bu yakın zamanda kurulmasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum" dedi. Talabani, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin bağımsızlık ilan edip etmeyeceği konusunda şunları söyledi:


"Bu konuda açık konuşmamız lazım. Bağımsızlığı istememek değil fakat birleşik bir Irak içerisinde kalmamız daha iyi. Malumunuz şimdiki dünya küçük devlet dünyası değil.

Belki büyük birlikler zamanı. Avrupa ülkeleri gibi bir Avrupa Birliği vardır ve neredeyse bütün Avrupa ülkeleri birleşecektir. Gerçekçi olmamız lazım, federe ve tam demokratik bir Irak'ta olmak herkesin karşı tarafa saygı gösterdiği ve haklarını koruduğu bir Irak'ta yaşamak daha doğrudur"

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.