Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İşten çıkarılan güvenlikçilerin sorunu meclise taşındı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İşten çıkarılan güvenlikçilerin sorunu meclise taşındı

Gündem

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir AFAD’a bağlı Şanlıurfa Suruç çadır kentinde çalışan 70 özel güvenlik personelinin işten çıkarılmasıyla ilgili meclise soru önergesi verdi.

Osman Baydemir Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlaması istemiyle Türkı̇ye büyük mı̇llet meclı̇sı̇ başkanlığına verdiği soru önergesinde, İşten çıkarılan personelin bağlı oldukları taşeron şirketin yetkilileri çıkarılan 70 tane özel güvenlik personelinin yerine AK Parti ve üst düzey yöneticilerin referanslarıyla yeni eleman alındığını iddia etti. Baydemir bu iddiası taşaron firmanın yetkililerine dayandırdı.

Osman Baydemir firmadan aldığı bilgilere dayanarak İşten çıkarma konusunda ise yine AK Parti bir Urfa milletvekilinin ismi geçtiğini iddia etti.
Osman Baydemir soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

Konu ile ilgili görüştüğümüz yetkililer taşeron şirketin değişmesinden kaynaklı böyle bir durumun yaşanabildiğini, işten çıkarmaların taşeron şirketin tasarrufunda olduğunu belirtmekte, taşeron şirketin neden değiştirildiğine dair ise net bilgi vermemektedirler.
Bu gerekçelerle;
1- AFAD’ın denetimindeki kamplarda görev alacak taşeron şirketler nasıl belirlenmektedir? Bu şirkete bağlı personeller nasıl seçilmektedir? Hangi kriterler aranmaktadır?
2- Şanlıurfa Suruç kampında çıkarılan 70 özel güvenlik personeli, şirketin yetkilisinin belirttiği gibi, AK Parti ve üst düzey yöneticilerin referansı ile mi işe alınmışlardır?
3- Çadır kentlerde işe alınma ve işten çıkarmalara dair iktidar milletvekillerinin bir tasarrufu var mıdır? Konuya dair çıkan duyumları nasıl açıklıyorsunuz?


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.