Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suriye'ye yapılan yardımlar anlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suriye'ye yapılan yardımlar anlatıldı

Gündem

Şanlıurfa'da, Suriye'ye Yardım Platformu tarafından sınır ötesine yapılan yardımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa'da, Suriye'ye Yardım Platformu tarafından sınır ötesine yapılan yardımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Platformun komite başkanı Adil Saraç, Şehitlik Çamlık Tesisi'nde düzenlenen toplantıda, 4 aydır faaliyette bulunduklarını ve Suriye'ye 43 tır yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti.
Yapılan yardımların artarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Saraç, bazı basın organlarında "yapılan yardımların yerine ulaşmadığına dair" asılsız haberlerinin çıktığını ifade etti.
Ayrım yapmadan herkese yardım ettiklerini anlatan Saraç, "Yardımların yerlerine ulaştığını ispat etmek amacıyla video görüntülerini paylaşacağız. Bir de 'ırk ayrımı yapılıyor' diye dedikodular var. Burada Kürt, Türkmen, Arap herkese yardım ediyoruz, bunu da videolarda paylaşacağız, göreceksiniz" dedi.
Toplantıya katılan Halep'e bağlı El-Bab ilçesinin eski müftüsü Muhammed Zekeriye Mesud da, Türk halkına ve yetkililere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.
Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Mesud, Türk halkından Suriye'de yaşanan olayların bitirilmesi konusunda da destek olmalarını istedi.
Suriye Ulusal Konsey Üyesi ve Suriye Birlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hamitoğlu ise Türkiye'yi Suriye halkının nefes almasını sağlayan
"akciğere" benzetti.
Batılı ülkelerden bir beklentileri olmadığını dile getiren Hamitoğlu, Müslüman ülkelerin yardımlarını beklediklerini aktardı.
Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Suriye'ye Yardım Platformu ile birlikte hareket eden Suriyeliler de katıldı.

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.