Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suriyeli mültecilerin araç ve hayvanları da alınacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suriyeli mültecilerin araç ve hayvanları da alınacak

Gündem

Suriyelilerin geçiş yaptığı sınır hattındaki Yumurtalık bölgesine gelerek Türkiye'ye geçmek için bekleyen Suriyelilerle görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sınır hattında bekleyen araç ve hayvanların da Türkiye'ye alınacağını söyledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve yerel yöneticilerden oluşan bir heyetle birlikte Suriyelilerin geçiş yaptığı sınır hattındaki Yumurtalık bölgesine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada Türkiye’ye geçmek için bekleyen Suriyeliler Kürtçe bilen tercüman aracılığıyla ile görüştü.


Sınır telleri yanında Suriye tarafında bekleyenlerle konuşan Bakan Çelik, daha sonra herkesin beklentisi olan araç ve hayvanların alımı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştükten sonra, basın toplantısı düzenledi.

 

Bakan Çelik, sınır hattında bekleyen araç ve hayvanların Türkiye’ye alınacağını belirterek,"Başbakanımız araç ve hayvanların alınması talimatını verdi. Bu doğrultuda şu anda Suruç’ta iki merkezde bu araçların park yeri belirlenecek. Yine hayvanların taşınması ve kesim yerleri konusu netleştirilecek. Tüm bu çalışmaların ardından tahminen Pazartesi gününden itibaren Suriye tarafında kalan araç ve hayvanların alımını yapmış olacağız." şeklinde konuştu. 







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.