Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suriyeli aileler Viranşehir'de dram yaşıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suriyeli aileler Viranşehir'de dram yaşıyor

Gündem

Halep kentinden kaçarak Kilis'e sığınan doluluk nedeniyle kampa alınmayan Suriyeli aileler, yeni açıldığını duydukları Viranşehir -Ceylanpınar arasında yer alan kampa sığınmak umudu ile geldikleri Viranşehir'de de kampa yerleştirilemeyince ortada kaldı.

 Viranşehir ilçesine yeni sığınan 3 Suriyeli aile perişan halde . Halep kentinden kaçarak Kilis’e giriş yapan ve doluluk nedeniyle kampa alınmadıklarını iddia eden aileler son olarak yeni açıldığını duydukları Viranşehir -Ceylanpınar arasında yer alan kampa sığınmak umudu ile Viranşehir’e geldi. Buradaki kampa da yerleşemeyen aileler ortada kaldı.

Yağmur nedeniyle ıslanan ve yaşamsal hiç bir şeye sahip olmayan aileler kışla camisine sığındı.

Camiye sığınan bir aileye, Viranşehir’e hayırlı hizmetlerini yürüten Cami-Der yardım elini uzattı. Aileyi camiden alıp bir dükkana yerleştiren dernek yetkilileri, aileye gıda, giyim, halı, bataniye, mutfak araç- gereçleri gibi yaşamsal malzemeler temin ederek, aileyi büyük bir sefaletten kurtardı.

 Ailelerin durumu hakkında bilgi veren Cami-Der yardım komisyonu başkanı İbrahim Halil Dolaş,"Aileler çok zor durumdaydı. Biz ilk etapta yapılması gerekeni yaptık. Fakat ailelerin evlere ve işe ihtiyacı var. Her gön onlarca Suriyeli aile derneğimize başvuruda bulunarak yardım, ev ve iş talebinde bulunmaktadır. Viranşehir’de yerlilere bile ev ve iş bulunmazken, Suriyelilere ev ve iş bulmamız çok zor. Yardım sahipleri, ev sahiplerini ve ellerinden iş imkanı olanları yardıma davet ediyoruz".dedi.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Suriyeli aileler, "Biz evlerimizin Esat tarafından bombalamasından dolayı evsiz kaldık.Canımızı kurtarmak için Türkiye'ye sığındık. 15 kişiden oluşuyoruz. Elimizde iş yok evsiz durumundayız ve çaresiziz. Cami-Der şimdilik bizlere el uzattı. Allah kendilerinden razı olsun.Bizler karnımızı doyuracak bir işe ve kafamızı sokacağımız bir eve ihtiyaç duyuyoruz."dediler.

 Suriyeli aileler dillerinde dua, gözlerinde yaş ve zalimlere beddualar ederek bir yardım eli bekliyor. (Sabri Acet-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.