Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sur'da 29 kişi tahliye edildi (GÜNCELLENDİ)
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sur'da 29 kişi tahliye edildi (GÜNCELLENDİ)

Gündem

DİYARBAKIR - Çatışmaların devam ettiği Sur ilçesinde ses yayın cihazları ile yapılan anonslar sonucunda, dünden bu yana 29 kişi tahliye edildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden ses yayın cihazları ile yapılan anonslar sonucunda, dün gece saatlerinde beyaz bayraklarla çıkan 1’i bebek, 3’ü kadın 11 kişi tahliye edilirken bugün de 18 tahliye oldu.

26 Şubat ile 1 Mart tarihlerinde Diyarbakır Valiliğine operasyon bölgesinde bulunduğu bildirilen şahısların çıkmak istedikleri yönünde sosyal medya üzerinden ve dolaylı yollar ile müracaatta bulunulduğunu aktarıldı.

Dört Ayaklı Minare bölgesinde ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu bölgesinde sağlık ekipleri ile birlikte beklenerek anonslar yapıldı.

2 saat süren anonslar sonucunda kimsenin gelmediği bunun üzerine 2 Mart’ta aynı şekilde gerekli tedbirler alınarak anonsların tekrar edildiği belirtildi.

Bu anonslar üzerine dün gece saat 22.50 sıralarında 3’ü kadın, 1’i bebek, 1’i de ağır yaralı olmak üzere 8 şahıs, gelerek tahliye olmak istediği, 3 kişinin de teslim olmak istediği bildirildi. Bunun üzerine yeniden alınan emniyet tedbirlerinin ardından 3 Mart’ta saat 00.45’te aynı bölgeden 3 erkek şahıs daha teslim oldu.

Yaralı bir erkek şahıs zırhlı araç ile alınarak olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansına teslim edilirken ilk kontrolüne müteakip hastaneye sevk edildi.

Öte yandan bu günde asker ve polisin yasaklı mahallelerde sürdürdüğü operasyonlara ara vermesinin ardından 13’ü çocuk olmak üzere toplam 18 kişi daha teslim oldu.

Böylece, Sur ilçesinde gün içinde tahliye edilenlerin sayısı 29’a yükselmiş oldu.

Toplam 13’ü çocuk, 1’i bebek, 14’ü de yetişki olmak üzere toplam 29 kişinin adli ve idari işlemleri için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.