Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
STK'lar festival tepkilerini Valiye ilettiler
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

STK'lar festival tepkilerini Valiye ilettiler

Gündem

Daha önceleri Van ve Diyarbakır illerinde halkın tepki göstermesi sonucu iptal edilen Gençlik Festivaline tepki gösteren Şanlıurfa'daki STK'lar Şanlıurfa Valisini ziyaret etti.

 Daha önceleri Van ve Diyarbakır illerinde halkın tepki göstermesi sonucu iptal edilen bir içecek firması tarafından düzenlenen Gençlik Festivaline Şanlıurfa halkından da tepki geldi. Festivalin iptal edilmesini isteyen STK temsilcileri bir süre Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük ile görüştü. Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yer tahsis edildiği belirtilen festivalin Gap Arena Stadı otoparkında yapılacağı belirtildi.

 

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan STK’lar, dünyada Müslümanların kanının aktığı böyle bir zamanda bu festivalin kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen Gençlik Festivaline halkın tepki gösterdiğini dile getiren Ali Acar, “Halk olarak, STK’lar olarak bu festivale tepkisel yaklaşımımızı sayın valimize ilettik. Sayın valimiz konuyu araştıracaklarını söyledi. Gazze’de, Filistin’de daha insanların kanı kurumamışken, evlerin altında insan cesetleri çıkarılıyorken Cola’nın Güneydoğuda yüzsüzlüğün daniskası olan böyle bir gençlik festivali düzenlemesi tabi olarak halkın da STK’ların da tepkisini çekmiştir.” dedi.

 

Zamanlama olarak da böyle bir zaman denk getirilmesinin doğru bulmadıklarını belirten Acar, konuyla ilgili hassasiyetlerini Şanlıurfa valisine aktardıklarını belirterek meselenin gerginliklere yol açmadan bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

 

STK temsilcileri daha sonra, festivali düzenleyen içecek firmasının bölge bayisini ziyaret ederek halkın hassasiyetlerini dile getirdi. Valiliği ziyaret eden STK’ların festivalin iptal edilmemesi durumunda basın açıklaması yapması bekleniyor. (Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.