Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Soğuklar soba satıcılarının yüzünü güldürdü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Soğuklar soba satıcılarının yüzünü güldürdü

Gündem

​Mardin'in Kızıltepe ilçesinde soğuk havanın bastırmasıyla soba satışları arttı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde etkili olan soğuk havalar nedeniyle soba satışlarının artmasın esnafın yüzünü güldürdü.

35 senedir soba satıcısı esnafı olduğunu belirten Abdurrahman Efe, son bir haftada soğuk havaların başlamasıyla 2 kamyona yakın soba sattıklarını söyledi. Soba satışlarının son bir haftada en yüksek seviyeye ulaştığını belirten Efe, soba fiyatlarının ise 30-120 lira arasında değiştiğini söyledi.

Efe “Bundan 15 gün önce bu satışlarımız yoktu. 12’nci ayı devirdik, o kadar satış yoktu. Soba satışlarımız bir haftadır başlamıştır. Karla beraber kuru soğuğun gelmesi satışlarımızı bayağı ilerletti. 2 kamyona yakın satışımız oldu. Bu bir hafta içerisinde halk adeta sobaya hücum etti. Bazıları gelip eskiyen borularının yerine yeni borular alıyor. Fiyatlarımız geçen seneye göre aynı. Geçen sene de boruları 5 liradan satıyorduk şimdi de 5 liradan satıyoruz. Sobalarımız ise 30 TL ile 120 TL arası değişiyor. Bir iki kamyon daha gelir ve böylece onları da satar sezonu kapatırız. İki ay boyunca soğuk havada yapabileceğimiz satışı bir hafta içinde yaptık.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Osman Yaman “Kızıltepe’de soğuklarla beraber elektrik kesintileri de başladı. Ondan dolayı sobaya muhtaç kaldık. Çocuklarım hastalandı dün akşam, onları acile götürdüm. Mecburen soba aldım. Evde sobayı kuracağız ardından kömür, odun ve tezek gibi yakacak kullanacağız.” dedi. (Mehmet Aslan- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.