Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sirkeli Höyüğü'nden tarih fışkırıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sirkeli Höyüğü'nden tarih fışkırıyor

Gündem

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bulunan Sirkeli Höyüğü'ndeki kazılarda şu ana kadar birçok antik kent kabartmaları ve sur duvarları gün yüzüne çıktı.

Ceyhan'da bulunan Sirkeli Höyüğü’ndeki kazılar devam ediyor. Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Yaşin Meier, Sirkeli Höyüğü kazılarının 2006 yılından beri devam ettiğini ve 2011 yılından sonra antik kentlerin, kabartmaların, sur duvarlarının gün yüzüne çıktığını belirtti.

Sirkeli Höyüğü’nde devam eden kazı çalışmalarını gerçekleştiren ekibi ziyaret eden Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Belediyesi tarafından ziyaretçiler için yapılan platformun açılışını yaptı.

Öztürk, Kazı Başkanı Prof. Dr. Miroslav Novak ve Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Yaşin Meier’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sirkeli Höyüğü kazılarının 2006 yılından beri devam ettiğini belirten Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meier, 2011 yılından sonra antik kentlerin, kabartmaların, sur duvarlarının gün yüzüne çıktığını kaydetti. Meier, “Ceyhan’daki bu höyük kendi dönemi içersinde Hitit dönemine ait en büyük yerleşimlerin bulunduğu Kilikya bölgesinde yer almaktadır. Bunun dışında kalkolitik dönemden Hellenistik döneme kadar yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Hitit imparatoru 2. Muvattali’ye ait kaya kabartması da önemini daha da yükseltmiştir. Kazı çalışmaları buranın Kilikya bölgesinde yer alan en büyük Hitit merkezi olduğunu gösteriyor. Kazılar, 2. Ramses döneminden kalma ve Anadolu’nun en eski kabartma medeniyetlerinin de Sirkeli’de bulunduğunu gösteriyor.” dedi.

Alemdar Öztürk, “Medeniyetlere beşiklik eden ülkemizin her karış toprağından tarih fışkırmaktadır. Ceyhan da bu bölgelerden biridir. Özellikle bu tür kazı çalışmalarının bölgemiz ve ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kazı çalışmalarının turizme kazandırılması için Ceyhan Belediyesi olarak imkânlarımız dâhilinde desteğimiz devam edecektir.” diye konuştu.

Daha sonra kazı çalışmaları sonrasında gün yüzüne çıkan demir çağından kalma motiflerin sergilendiği yerde konuklara gün yüzüne çıkan motifler hakkında bilgiler verildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.