Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Siirt'te TMO mısır alımına başlıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Siirt'te TMO mısır alımına başlıyor

Gündem

Siirt Kurtalan Toprak Mahsulleri Ofisi mısır alımlarına 5 Eylül'de başlıyor. Alımların randevulu olarak yapılacağı belirtildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Kurtalan Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılı randevulu olarak yapılacak olan mısır alımlarına 5 Eylül’den itibaren başlanacağı belirtildi.

TMO'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 5 Eylül 2015 itibariyle Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi olan üreticilerden rutubet oranı yüzde 14 ve altındaki mısırın, taahhütname karşılığı alınacağı bildirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajans Müdürü Reşat İlbasan, bu yıl 10 bin ton Mısır alımı yapmayı planladıklarını belirterek, çiftçilerden talep olması halinde alımlarının süreceğini belirtti.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat da, TMO'nun randevu sistemiyle çiftçilerin ağır nakliyat yükünden kurtulduğunu söyledi.

Çiftçilerin mahsullerini randevu sistemiyle sorunsuz şekilde TMO'ya sattığını belirten Günbat, "Eskiden çiftçiler gelip TMO'nun kapısında günlerce sıra bekliyorlardı. Her bekledikleri gün kamyonlarda bulunan ürünleri için kira ödüyorlardı. Şimdi yeni sistemle bu sorunlar tarihe karıştı." dedi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.