Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Siirt'e çay zammı, çaycı esnafının yüzünü güldürdü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Siirt'e çay zammı, çaycı esnafının yüzünü güldürdü

Gündem

Siirt'te çayın fiyatına yapılan zam son günlerde tartışılırken Esnaf sanatkârlar odası başkanlığı çay fiyatı ile ilgili tartışmalara son noktayı koyarak bir bardak çayın 75 kuruştan satılacağını açıkladı.

Siirt’te çay’ın fiyatına yapılan zam kahvehane esnafını sevindirirken vatandaşı ise üzdü.

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, “Çayhane, çay ocakları ve kahvehane Esnafı, Temmuz 2015 ayında birlik başkanlığımıza başvuruda bulunarak zam talebinde bulunmuşlardır. Yapılan uzun görüşmeler neticesinde Birlik başkanlığımızın kararı ile bir bardak çayın 0,65 TL’den satılmasını onaylamış ve bu durum ilgi birimlere bildirilmişti.

Çayhane, çay ocakları ve kahvehane esnafının dört yıldan beri rayiç almadıklarını, dört yıl önceki çay, şeker, kira, işçilik, vergi gibi zorunlu giderlerin bu günkü maliyetleriyle, onaylanan çay bedeli ile kendilerini kurtarmadığı gerekçesiyle esnaf temsilcileriyle ile uzun süren görüşmeler neticesinde talepleri ve çevre illeri de göz önünde bulundurarak bir bardak çayın 0,75 TL’den satılması yönünde oy birliği ile karar verilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

Öte yanda bölgede çay fiyatları ile ilgili yapılan araştırmada en ucuz çayın Siirt’te satıldığı ortaya çıktı. Batman, Mardin ve Şırnak’ta çay 75 kuruştan satılırken başta Diyarbakır olmak üzere büyükşehir kapsamındaki illerde 1 TL’ den satıldığı belirtildi. (Muhammed Dayan- İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.