Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sen misin paraleli şikâyet eden...
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sen misin paraleli şikâyet eden...

Gündem

Müfettişler, paralel yapının ipliğini pazara çıkaran Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun'a, uğradığı kumpası değil paralel yapıyı neden şikâyet ettiğini sordu.

etmesinin ardından panik sürüyor. Zaman gazetesinin hedefe oturttuğu ve paralel yapıya isyan eden Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun için bu kez de müfettiş yollandı. Çapraz sorguya alınarak ifade veren Uzun, kimlerin kumpas kurduğunu anlatmak yerine paralel yapılanmayı şikayet ettiği için savunma vermek zorunda kaldı. SABAH'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'na sızan paralel yapının İstanbul ayağındaki liderlerden Gölge İmam İsa Erbaşı'yı deşifre etmesinin ardından örgütte başlayan çözülme devam ediyor. Zaman'ın "Gölge İmam"ı korumak için hedef tahtasına koyduğu Müftü Uzun'a bu kez de paralel yapının merkezdeki ekibi geçen çarşamba bir başmüfettiş bir de müfettiş gönderdi. Fakat çapraz sorguya alınarak ifade veren Uzun, kimlerin kumpas kurduğunu anlatmak yerine paralel yapılanmayı şikayet ettiği için savunma vermek zorunda kaldı. 2 müfettiş, Zakir Uzun'a paralel yapılanmayı araştırmak yerine öyle bir yapı varsa ispatlanması gerektiğini söyledi.

NEDEN MEKTUP YOLLADIN?

Paralel örgütün kumpaslarından yaşayamaz hale gelen Uzun'un, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e yazdığı yardım mektubu da müfettişlerin gündemindeydi. Uzun'a "Niye direkt Başbakan'a mektup gönderdiniz? Niçin idari hiyerarşiye uymadınız?" gibi sorular yöneltildi. Müfettişlerin, prosedür gereği olayları kapatıp örgüt mensuplarını aklamak için gönderildiği tahmin ediliyor. Konuyla ilgili SABAH'a konuşan Müftü Uzun "Başbakanımıza paralel yapılanmayı şikayet ettim, mektup yazdım diye yeniden soruşturma açılıyor. Paralel yapılanma tekrar sıkıştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı paralel yapıyla ilgili olarak ne zaman harekete geçecek?" diye veryansın etti.

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.