Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
'Seçimlerde hukuki yardımda bulunmaya hazırız'
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

'Seçimlerde hukuki yardımda bulunmaya hazırız'

Gündem

Adana Barosu, genel seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir ortamda geçmesi için sürecin içinde yer alarak hukuki destek sunacaklarını bildirdi.

Adana Barosu, 1 Kasım Genel Seçimleri’nin güvenilir ve şeffaf bir ortamda geçmesi için sürecin içinde yer alarak takipçisi olacaklarını açıkladı.

Genel seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir ortamda geçmesi için sürecin içinde yer alacaklarını belirten Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, “7 Haziran seçimlerinin ardından seçmenin hiçbir siyasi partiye tek başına hükümet kurmasını mümkün kılmadı. Oluşan tabloda partiler koalisyonu da sağlayamadı. Türkiye 6 ay aradan sonra 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden genel seçime gidiyor. Genel seçimlerin, adil, güvenilir ve şeffaf bir ortamda geçmesi, seçmen iradesinin sandıkta doğru tecelli etmesi için Adana Barosu olarak, siyasi partiler arasında ayrım gözetmeksizin, sandık görevlilerinin eğitilmesi konusunda yardımcı olmaya hazır.” dedi.

Ülkede örgütlü toplumun yaygınlaşamadığını ve ülke demokrasisi için yurttaşın elindeki tek gücün oy hakkı olduğunu belirten Başkan Çıtırık, “ Yurttaşlarımız sadece oylarını kullanarak bir kenara çekilmemeli, verdikleri oyların sandığa ve sonuçlara doğru yansıması için aktif olmalıdır. Bu doğrultuda çalışma yürüten örgütlenmelerde de görev alınmalı, kafalarda soru işareti kalmayacak şekilde şeffaf bir ortamda seçimler geçmelidir. Adana Baro Başkanlığı olarak hem seçimlerin güvenilir, adil ve şeffaf ortamda geçmesi için sandıklarda gözetmenlik yapacağımız gibi, tüm siyasi partilere de seçim hukuku ve sandık güvenliği konusunda hukuki yardımda bulunmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.