Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Savunma Bakanlığı: Kandil'e Yönelik Pençe-Kartal Operasyonu başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Savunma Bakanlığı: Kandil'e Yönelik Pençe-Kartal Operasyonu başladı

Gündem

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bu gece başlatılan Pençe-Kartal Operasyonu ile teröristleri üssü konumundaki Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki hava harekatı düzenlendi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor” denildi.

IRAK'TA TERÖRİST ÜSLERİNE YÖNELİK HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekatı icra edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından operasyonun gerekçesine ilişkin "Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla..." açıklaması yapıldı.

"TERÖR YUVALARINI KURUTACAĞIZ"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız. Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin" ifadelerini kullandı.

BAKAN AKAR HAREKAT MERKEZİNDE

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta Kademesi, Pençe-Kartal Operasyonunu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.