Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’ya toz yağıyor, Uzmanlar uyarı yaptı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’ya toz yağıyor, Uzmanlar uyarı yaptı

Gündem

Şanlıurfa’ya Suriye üzerinden hava akımlarıyla birlikte gelen toz ve kum bulutları, şehri adeta boğdu.

Öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak devam eden toz bulutu saat 15.00 sıralarında insanın nefes almasını güçleştirdi.



Güneşin önünü perdeleyen toz kızıl bir hava oluşturdu. Toz bulutu her geçen dakika etkisini arttırırken durumun daha ne kadar devam edeceği ise bilinmiyor.



Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bilindiği üzere ilimizde Hava Kirliliği Ölçüm Cihazı Kurulu olup, partikül Madde (PM10) ve Kükürtdioksit (S02) ölçümü yapılmaktadır. İlimizde meteorolojik faktörlerden kaynaklanan toz bulutu (toprak Yağması) nedeniyle olumsuzluklar yaşanmaktadır.

İlimiz Hava Kalitesi Ölçüm Cihazımızın PM (partikül Madde) ölçüm değerleri kısa vadeli sınır değerlerin (300 ug/m3) üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle Kalp ve solunum hastalığı (astım gibi) olan kişiler, yaşlılar ve çocuklar zaruri durumlar dışında evlerinde kalmalı ve aktivite seviyelerini düşük tutmalıdırlar. Bunun dışında herkes dış ortamda yapılan fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdırlar. Ayrıca uzun süreli ve yoğun efor sarfının azaltılması gerekmektedir.
Mustafa Akkuş / www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.