Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Hilvan’da alternatif ürün ekti!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Hilvan’da alternatif ürün ekti!

Gündem

Daha önceleri Türkiye’nin sadece bazı bölgelerde ekilen patatesin, nüfusun artması ve talep nedeniyle birlikte birçok bölgede daha üretimine başlandı.


Hilvan’da patates ekimi yapan çiftçi Fevzi Bedlek, bölgede 2006 dan beri patates ekimi yaptıklarını ve amaçlarının bölge ekonomisine katkıda bulunup çiftçileri alternatif ürün konusunda bilinçlendirmek olduğunu belirtti.

Bedlek, “Bin 700 dekar patates ekmişiz. Şubat ayında bölgede patates ekimine başlıyoruz. Haziran ayında ise ürünün hasadına başlıyoruz. Yaklaşık olarak dekar başı 4 ton verim alıyoruz.” dedi.

Bölgede firma olarak üretim yaptıklarını belirten Tarım Mühendisi Akın Ekinci, maksatlarının bölgede alternatif bir ürün oluşturmak olduğunu belirtti. Ekinci, şunları söyledi: “Patates olarak GAP bölgesi daha yeni yeni alışıyor bu ürüne. Bu bölge de genel olarak pamuk, buğday, mercimek ve biber yanı sıra alternatif bir ürün olsun istiyoruz. Diğer bölgelere göre bu bölgenin özelliği biraz daha erkenci olmasıdır.”

Ekinci, patatesin diğer ürünlere göre daha zor, zahmetli ve maliyeti yüksek bir ürün olduğunu, firmalar olarak ekim için destek verdiklerini fakat girdisi yüksek olması nedeniyle devletin de bunun üzerinde durup çiftçilere destek olması lazım gerektiğini belirtti. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.