Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’nın Bilim Çocukları Dergileriyle Buluştu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın Bilim Çocukları Dergileriyle Buluştu

Gündem

Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, gerçekleştirdiği bir faaliyet ile, Bakanlığın ilgili kuruluşu TÜBİTAK tarafından yayınlanan çok sayıda “Bilim Çocuk” ve “Meraklı Minik” dergilerini, İlimizdeki bazı ilk ve orta dereceli okullar da öğrencilere ücretsiz olarak dağıttı.

Dağıtım esnasında bir açıklamada bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Seyfullah DURAN; “söz konusu Faaliyetin, Bilimi küçük yaşlardan başlayarak çocuklara sevdirmek, çocuklara bilim dünyasına katkıda bulunabileceklerini fark ettirmek, araştırma yapmak, soru sormak, merak etmek, okuma isteği uyandırmak, bilimin yaşamın bir parçası olduğunu göstermek, bilimsel düşünce becerileri kazandırmak, okuyucularını buluş yapmaya özendirmek gibi bir çok amacı içinde barındıran bir faaliyet olduğunu belirtti”.
İl Müdürü Sayın Duran; “Çocukların ve okul yöneticilerinin bu yoğun ilgisi çocukların bilime olan alakalarını artırma yolundaki çalışmaların faydalı olduğunu ve olacağını göstermektedir. Bu durum ülkemizin geleceğinin bilim adamlarının şimdiden altyapı edineceğinin en güzel kanıtıdır” dedi.
Ayrıca Duran;
“ Bilim Çocuk “dergisi TÜBİTAK’ın 1998 yılından bu yana çıkardığı ve çıktığı günden bu yana çocukların ilgi odağı haline gelmiş bir yayındır, Dergide, Bilimsel çalışmaları çocuklara oyun tadında yaptıran etkinlikler bulunmaktadır. “Meraklı Çocuk” ise 2007 yılından bu yana yayımlanmakta ve üç ile üzeri yaşlarda ki çocuklara hitap etmektedir. Derginin her sayısında ayrı bir tema işlenmekte ve içinde çocukların keşif, araştırma, merak duygularını harekete geçirecek yazılara, etkinlik önerilerine ve oyunlara yer verilmektedir” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN bu tip faaliyetleri İlimizde artırarak devam ettirme gayreti içerisinde olacaklarını belirtti.
Dergiler ilk ve orta dereceli okullardaki öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.