Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa'daki göçerler tapularına kavuştu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa'daki göçerler tapularına kavuştu

Gündem

Şanlıurfa'daki göçerler yıllardır bekledikleri tapularına düzenlenen törenle kavuştu.

Adeta kangren haline gelen göçerlerin toprak ve tapu sorunu çözüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla gerçekleştirilen törende bir kısım göçerlere noter huzurunda çekilen kurayla tapuları dağıtıldı.

Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Seydi Eyüpoğlu, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ve idari amirler katıldı.

TİGEM Konferans Salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Faruk Çelik, “Ceylanpınar'ın 100 yıllık tapu sorununu Meclisten kanun çıkartarak çözmüştük. Konuyu o zaman ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a açtığımda; ‘hemen gereğini yapalım’ demişti. O vakit Ceylanpınar’ımızın tapu sorununu çözmüştük. Aynı zamanda burada yaşayan vatandaşlarımızın da tapu sorunu vardı. Çok şükür onu da çözmek bizlere nasip oldu. Bugün de vatandaşlarımızla tapu sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise "Göçerlerin sorunu yüz yıllık bir sorundu. Bu sorunu çözdüğümüz için çok mutluyuz." dedi.

Kura çekimini bazı göçerler salonda izlerken salonun dışında bekleyenler için ise sinevizyon kuruldu. Tapularını alan göçerler memnuniyetleri ifade ederken kurada isimleri çıkmayanlar ise kendilerinin de hak sahibi olduklarını söyleyerek duruma tepki gösterdiler. (Mustafa Kaynak – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.