Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’da Sağlıkta Çağ Atlıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’da Sağlıkta Çağ Atlıyor

Gündem

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Abdülkadir YETİŞGİN'dden önemli açıklama!




Yetişgin; Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisine müracaat eden hastaların gerekli işlemleri tamamlanıp hasta yoğunluğuna göre en fazla 3 gün içerisinde tedavi sürecinin başlatılması ile birçok hastanın erken evrede tedavisinin yapıldığını belirtti.

Kanser hastalarına İl dışındaki hastanelerde 3-6 ay arasında rendevu veriliyor
İl dışındaki Radyasyon Onkolojisi merkezi bulunan hastanelerin ve hastaların hasta yoğunluğundan dolayı 3 ile 6 ay rendevu verebildiğini belirten Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr.Abdülkadir YETİŞGİN; Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisine müracaat eden kanser hastalarının gerekli işlemleri tamamlanıp hasta yoğunluğuna göre en fazla 3 gün içerisinde tedavi süreci başlatıldığını, bu nedenle birçok hastayı erken evrede tedavisini yapma fırsatımız olmaktadır.
Şanlıurfa’ya 3 milyon 500 bin Euro’luk cihaz
Türkiye’nin en iyi Radyasyon Onkolojisi Merkezlerinden birisi olduklarını belirten Yetişgin; cihazımız son teknoloji ürünüdür. Cihazın piyasa değeri 3 milyon 500 bin Euro (10 trilyon tl)dir. Bu cihaz Türkiye’de çok az sayıda hastanede bulunmaktadır.
Şanlıurfa’da ışın tedavisi yapılan kanser türleri
Radyasyon onkolojisi;Tüm kanser hastalarının ışın tedavisi ile tedavi edildiği merkez biri olduğunu belirten Yetişgin; Merkezimizde Akciğer Kanseri, Meme Kanseri, Rahim Kanseri, Pankreas Kanseri, Beyin Tümörü, Baş Boyun (Gırtlak) Kanseri, Prostat Kanseri, Kalın Bağırsak Kanseri, Lenf Kanseri, Deri Kanseri, Kemik Kanseri, Böbrek Kanseri, Mesane Kanseri, Kolon Kanseri, Guatr Kanseri, Mide Kanseri, Karaciğer Kanseri tedavisi yapılmaktadır.
Erken teşhis edilen hastalardaki başarı oranı % 99 oranında
Kanser teşhisi konulduktan sonra merkezimize müracaat eden hastaların Hastanemizde görev yapan Üroloji Uzmanı ,Genel Cerrahi Uzmanı , Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, Patoloji Uzmanı, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı ve Medikal Onkoloji Uzmanından oluşan “ONKOLOJİ KONSEYİ “nde değerlendirildikten sonra tedavi şekli, dozu ve süreci belirlenip hastanın tedavisine başlandığını belirten Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr.Abdülkadir YETİŞGİN; Gerek duyulan hastalara ışın tedavisi İle kemoterapi’yi eş zamanlı olarak uygulayabiliyoruz. En son teknoloji ürünü ışın tedavisi cihazımız ile hasta’da herhangi bir ağrı sızı hissetmediğini, Seansını bitiren hasta hiç beklemeden evine gidebilmekte ve Kemoterapi ;Hastalığın ilerleme süreci ve hastalığın türüne göre kullanılan ilaçlarla beraber seansını bitirince hemen evine gidebilmekte olduğunu belirten Yetişgin, Seanslarımız Hafta içi 5 gün aktif olarak Radyasyon Onkoloji uzmanlarımız tarafından uygulanıp hafta sonları ise hasta dinlenmeye bırakılıyor.
Işın Tedavisi ve Kemoterapinin Standart bir seans sayısı olmamakla birlikte hastanın tedaviden fayda gördüğü müddetçe tedavisi devam etmektedir.
Hastanın tedaviden fayda görüp görmediğini tedavisi devam ederken belirli aralıklarla yaptığımız M.R. B.T. ve PET-B.T. tetkikleri ile takip edildiğini belirten Yetişgin; Hastanın tedaviden fayda görmeme durumu yok denecek kadar azdır. Hastalığın evresine göre hızlı veya yavaş olarak yanıt alabiliriz.Kanser Hastalıklarının tedavi süresinin uzun olduğundan dolayı sabır isteyen bir süreçtir Hastanın moral ve motivasyonu tedavi açısından hayati önem taşır.


Şubat ayında (35) hastaya IŞIN TEDAVİSİ , (498) hastaya KEMOTERAPİ tedavisi uygulandı
Radyasyon Onkoloji Merkezimizde; (6) Radyasyon Onkolojisi uzmanı, (2) Sağlık Fizikçisi (Medikal Fizik Uzmanı), ( 3) Radyoterapi Teknikeri, (1) Radyoterapi Hemşiresi, (1 ) Veri Hazırlama Personeli, Tecrübeli Uzman Kadromuz ile bölge halkına hizmete devam ettiklerini belirten Şubat ayında 35 hastaya 610 seans Işın Tedavisi , 498 hastaya Kemoterapi tedavisi uygulandı. Radyoterapide hastalara 140 tıbbi işlem uygulandı. Şubat ayında Radyasyon Onkolojisi polikliniğinde 180,Tıbbi (Medikal Onkoloji) Polikliniğinde ise 900 hastaya ayaktan muayene hizmeti verildi.
Yetişgin’den hastalara çağrı
Kanser hastalarının il dışına gidip 3 ile 6 ay arasında rendevu alması ile geçen sürede hastalığın ilerlesinin söz konusu olduğunu Kanserden korkulmaması gerektiğini geç kalmaktan korkulması gerektiğini belirten Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz.Dr.Abdülkadir YETİŞGİN; kanser hastalarının uzman ekiplerden oluşan onkoloji konseyinin gözetimde Şanlıurfa ve civar illerden gelecek hastalara hizmet verecek kapasitelerin bulunduğunu belirtti.
Radyoterapi ( IŞIN TEDAVİSİ ) Nedir?
Radyoterapi, ışın tedavisi olarak da adlandırılır, radyasyon adı verilen yüksek enerjili partiküllerin hastalıkların tedavisinde kullanılmasıdır. Geçen yüzyıl zarfında teknik ilerleme ve hastalığın daha iyi anlaşılmasıyla tedavide büyük başarılar kazanılmıştır. Her gün artan sayıda kanser hastasında, gelişen radyoterapi teknikleri sayesinde organları korunarak kür sağlanmaktadır. Günümüzde hızla ilerleyen bilgisayar teknolojisi ve ileri teknoloji ürünü cihazlarda yüksek enerjili x ışınlarının elde edilmesi bunu mümkün kılmaktadır.
Tedavinin Olası Yan Etkileri Nelerdir?

Dışarıdan yapılan radyoterapi vücudunuzu radyoaktif hale sokmaz. Tedavi gördüğünüz için diğer insanlarla birlikte olmanızda, bebekleri kucaklamanızda sakınca yoktur. Radyoterapiye bağlı yan etkilerin çoğu tedaviye alınan bölge ile ilgilidir. Bazı hastalarda hiçbir yan etki de görülmeyebilir. Doktorunuz tedaviye başlamadan evvel size olası yan etkilerden ve bunlarla baş etme yollarından bahsedecektir. Radyoterapiye bağlı yan etkiler bazen rahatsız edici olsalar da genellikle basit ilaçlarla veya diyetle kontrol altına alınırlar. Tedavi sırasında ortaya çıkan yan etkiler tedavi bittikten sonra birkaç hafta içinde geriler ve yok olur. Tedavi sonrasında ortaya çıkabilecek yan etkiler konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir. Bazı tedavi bölgelerinde kan hücreleri sayısında düşme görülebildiğinden doktorunuz tarafından düzenli aralıklarla kan sayımları istenebilir.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.