Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/7718aeda0f010f9defbe224041c34199.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94

Warning: getimagesize(../dosyalar/34669d74b27c5362ea32dbb8583c306a.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Balıklıgöl doldu taştı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Balıklıgöl doldu taştı

Gündem

Şanlıurfa'da hafta sonunu yerli ve yabancı turistler Balıklıgöl'e akın etti.

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da ilk baharın tüm güzelikleriyle rahatlayan vatandaşlar, hafta sonu tatilini de fırsat bilerek Balıklıgöl'deki yeşil alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

 

Farklı şehirlerden de kenti ziyarete gelen vatandaşlar, tarihi ve turistlik yerleri ziyaret ederek, kutsal mekanlarda dua etti.

 

İbrahim Peygamberin ateşe atıldığı yer 

Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa’nın en çok ziyaretçi çeken yerleri doldurdu.

“Allah’ın Dostu” anlamına (Halil-ür Rahman) gelen bu isim Hazreti İbrahim’in kutsallığını yansıtıyor. Bugün göl hem Halil-ür Rahman, hem de Balıklı Göl olarak anılıyor.

Balıklı Göl’ün hemen yanı başında yer alan ve Eyyubiler Devleti’nin kurucusu Salahaddin Eyyubi’nin yeğeni Melik Eşref tarafından 1211 yılında yaptırılan Halil-ür Rahman Cami ise, gölün doğal güzelliğine mimari estetik katıyor.

“iki göl de kutsal sayılıyor ve buradaki balıklar avlanmıyor”


Gölün kenarında yer alan Halilür Rahman Camii, Hazreti İbrahim’in düştüğü makam, medrese, hazire ve türbelerden meydana gelmiş bir külliye halindedir. Her iki göl de kutsal sayılmakta ve buradaki balıklar avlanmamaktadır.

Haber: Ali Aslan / www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.