Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa okullaşmada 100 yılın rekorunu kırdı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa okullaşmada 100 yılın rekorunu kırdı

Gündem

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin TRT Anadolu’da yayınlanan “Takım Oyunu” programına katıldı.

Kanalurfa TV Genel Müdürü Ferhat Özer’in sunduğu programda Şanlıurfa’daki eğitim öğretim ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Yaklaşık yarım saat süren programda Şanlıurfa’da yapılacak olan derslikler, mevsimlik işçisi öğrenciler,kız çocuklarının okullaşması konuları konuşuldu.

Program da Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin son yüzyılın derslik yapımı noktasında rekorunu kırdıklarını, Cumhuriyet tarihi boyunca Şanlıurfa’da 4600 derslik yapıldığını son 8 yıl içerisinde; 2003-2009 yılları arasında 3820, 2010-2011 yıllarında ise toplam 2060 derslik yapılarak toplam 10.480 dersliğe ulaşıldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şahin Şanlıurfa’yı inşaat şantiyesine çevirdiklerini ve Şanlıurfa’nın her yerinde inşaatların devam ettiğini çalışmaların bu hızla etmesi halinde 2013-2014 eğitim öğretim yılında derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalaması olan 33’e indireceklerini söyledi.

Şahin,Kız çocuklarının okullaşması içinde gerek bakanlığımızın gerek ise okul müdürlerimizin gayretli çalışmaları sonucu ora öğretimde okullaşma oranını %24 den %58 ye çıkardıklarını ve önünüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla bu oranı daha da artacağını belirtti.

www.balikligol.com



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.