Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa İl Müftülüğü "Huzura Çağrı" programı düzenledi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa İl Müftülüğü "Huzura Çağrı" programı düzenledi

Gündem

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen 'Camiler ve Din Görevlileri haftası' çerçevesinde, Şanlıurfa'da ezanı konu edinen "Huzura Çağrı" programı düzenledi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyor. Her yıl farklı bir temanın işlendiği bu haftada düzenlenen değişik programlarla seçilen belli temalarda, farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu vesileyle ‘Huzura Çağrı’ programı düzenledi.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, ”Şehrimizin tarihiyle birlikte bazı camilerimizin minarelerinde Şanlıurfa ’da görev yapan 6 imamızla birlikte, ezanla yeniden bir dirilişe, ezanının mahiyetine dikkat çekmek, hem de Urfa’yı yeniden tanıtabilmektir. Bir de son günlerde hepimizin bildiği malum sıkıntılarımız var. Onun içinde bir dua mahiyetinde “Ya Rabbi bizi ezansız bırakma”, camisiz, minaresiz bırakma, caminin süsü olan cemaatsiz bırakma şeklindeydi.” diye konuştu.

Programın devamında, Şanlıurfa’nın tarihi camilerinin minarelerinde altı müezzin tarafından seslendirilmiş ‘Ezanla Diriliş’ slayt gösterimi yapıldı. Akabinde bu altı müezzine plaketleri takdim edildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.