Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/e0f6d63e0442c89deac4f1e2ba71731d.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Siverek Esnafı Rahat Bir Nefes Aldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Siverek Esnafı Rahat Bir Nefes Aldı

Gündem

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek'te yer alan kapalı karşıda yapılan restore çalışması sayesinde hem kapalı çarşı tarihi görünümüne kavuştu, hem de sıcaklığın düştüğü çarşı önceki yıllara nazaran daha da yoğunluk yaşar hale geldi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokulara yönelik uygulanan restorasyon çalışmaları planlama dahilinde devam ediyor. Kent merkezinin yanı sıra ilçeler ve kırsal bölgelerdeki tarihi yapılara da gerekli önemi gösteren Büyükşehir Belediyesi'nin bu yaklaşımı vatandaşların takdirini topluyor.

Büyükşehir Belediyesinin Siverek'teki kapalı çarşıda yer alan restore çalışmaları çerçevesinde toplamda 7 bin metrekare ahşap kaplama, ısı yalıtımı, 450 iş yeri için dış cephe kaplaması, mermer, bazalt ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Tarihi çarşılara farklı bir görünüm kazandıran çalışma ile birlikte yağmur ve kar sularının yıprattığı çatılar modern bir şekilde giydirilerek bölgenin tarihi dokusu yeniden hayata kazandırıldı.

'ÇARŞIMIZIN ZİYARETÇİSİ ARTTI'

Çalışmalardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden kapalı çarşı esnafı, uygulama ile birlikte çarşının gerek görümünde gerekse ferahlığında değişim yaşandığını anlattı.

Çarşının önceki yıllara nazaran daha serin olduğunun altını çizen esnaf, "Geçen yıllarda sıcaklıktan dolayı çarşımıza pek kimse gelmezdi. Bunaltıcı bir ortam vardı. Ama Büyükşehir Belediyesinin son çalışmasından sonra bu yıl çarşımızın ziyaretçisi arttı. Gelen müşteriler de çalışmanın çok güzel olduğunu ve örnek olması gerektiğini dile getiriyor. Bu yaklaşımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştular.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.