Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

Gündem

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Soba kullanımından dolayı oluşabilecek karbon monoksit zehirlenmesine karşı vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttı. Ayrıca soba kullanan vatandaşlara eğitim verildi.

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerde ısınmak için kömür ve farklı türlerde yakıt kullanan vatandaşları oluşabilecek metangazı zehirlenmelerine karşı bilgilendiren Büyükşehir İtfaiye ekipleri, zehirlenmemelerin yaşanmaması için yapılması gerekenleri ve alınacak tedbirleri anlattı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları bilgilendirme çalışmalarımızı aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

Kokusuz ve tatsız bir gaz olmasından dolayı algılanması güç olan metangazı ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı,"Soba ile ısınan vatandaşlarımız duvar ile soba arasında yaklaşık 50 santim mesafe bulunmalıdır. Sobalar kesinlikle üstten tutuşturulmamalı, soba aşırı şekilde yakıt ile doldurulmamalıdır. Sobalarınıza plastik ve boya gibi çöpler atılmamalı ve yatmadan önce tamamen söndürülmelidir. Soba içindeki yanmış, yarı yanmış kömür, odun gibi yakacak malzemeler yatılacağı zaman dışarıya çıkartılmalıdır" şeklinde konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.