Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sanal alem insanları kitap okumaktan uzaklaştırıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sanal alem insanları kitap okumaktan uzaklaştırıyor

Gündem

Teknolojinin gelişmesi ile kitap okuma alışkanlığının gittikçe azaldığına dikkat çeken Gaziantep Kitap Satıcıları Derneği Başkanı, yeni yetişen neslin teknolojinin etkisi ile bütün zamanını sanal âleme ayırdığını vurguladı.

Kitap okuma alışkanlığının toplumda nerede ise yok olma seviyesine geldiğini belirten Gaziantep Kitap Satıcıları Derneği Başkanı Eşref Savaş, bu durumun eğitimdeki başarısızlık oranına da yansıdığına dikkat çekti.

Televizyon dizileri ile sanal alemin insanları kitap okuma alışkanlığından alıkoyduğuna vurgu yapan Savaş, Türkiye’de televizyon izleme oranının yüzde 94 olduğunu ve kitap okuma oranının ise yüzde 4 oranında olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Savaş, son yıllarda çok hızlı bir şekilde yaygınlaşan sanal alemin faydaları olduğu kadar zararlarının da olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda gençlerin kitap okumaktan uzaklaşarak sanal alemi alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Savaş, “Sanayinin geliştiği toplumlarda ‘ben gider bir fabrikada işçilik yaparım geçimimi nasıl olsa sağlarım’ anlayışı ağır basıyor. Bu anlayış ise insanların okumamasına yol açıyor.”dedi.

Çocuklarımız okumayı bizde görmeli ki, okuma alışkanlığı kazansın

Çocukların anne ve babaları örnek aldığına dikkat çeken Savaş, çocukların okumaya teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu millet kitap okumanın yasak olduğu dönemleri gördü. Evinde kitap bulunan insanlar suçluymuş gibi yansıtıldı. Bu da zamanla insanlarda okuma kültürünü azalttı. Eğer bir toplum okumaya ihtiyacı duymuyor ise o toplumun kitap okuma kültürü kayboluyor. Çocuklarımız okumayı bizde görmeli ki, okuma alışkanlığı kazansın. Biz kitap okumadığımız için yeni nesil de teknolojinin etkisi ile ne yazık ki bütün zamanını sanal aleme ayırıyor.”ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki istatistiklerde Gaziantep’in en az kitap okuyan şehirler arasında yer aldığını anımsatan Savaş, bu durumun eğitimdeki başarısızlık oranına da yansıdığına vurgu yaptı.

Sanal alem insanları kitap okuma alışkanlığından uzaklaştırıyor

Televizyon dizileri ve internetin çocukları okumaktan alıkoyduğuna işaret eden Savaş, “Televizyon ve internette her ne kadar faydalı şeyler olsa da bununla birlikte birçok zararlılığı alışkanlık haline getiren yönü de var. Televizyon izlenmesi ve internetin yaygınlaşması okuma alışkanlığımızın dibe vurmasına sebep oldu. Televizyon dizileri ve sanal alem insanları kitap okuma alışkanlığından uzaklaştırıyor.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.