Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Salamura zeytin Gaziantep'te yoğun rağbet görüyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Salamura zeytin Gaziantep'te yoğun rağbet görüyor

Gündem

Kış aylarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan zeytinin hasat mevsiminin başlaması ile birlikte tezgahlarda yerini alan siyah ve yeşil zeytinler, salamura yapılmak üzere vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Özellikle kış aylarında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan zeytinin hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte, Gaziantep’te tezgahlarda zeytin satışları başlarken, halk tarafından mevsimlik olarak tüketilen zeytinler, makinede kırıldıktan sonra tuzlu suda belli bir müddet bekletiliyor.

Vatandaşların sağlıklı ve daha ucuza mal olan salamura zeytin yapımına yöneldiğini belirten zeytin satıcıları, son yıllarda evlerde salamura zeytin yapımının yaygınlaştığına dikkat çekti.

Gaziantep’te Kale Altı olarak bilinen ve çoğunlukla köylerden getirilen ürünlerin satıldığı çarşıda, uzun yıllardan bu yana dede mesleği olan zeytinciliğe devam ettiğini belirten Derviş Öğüt, vatandaşların son yıllarda siyah ve yeşil zeytinleri salamura yaptığını söyledi.

Gaziantep'in çevre ilçelerinde toplanıp il merkezine getirilerek satışı yapılan yeşil zeytinin yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgi gördüğünü belirten Öğüt, “Yeşil zeytinin kilosu çeşidine göre farklılık gösteriyor. Kilosu 2,5 ve 5 TL arasında olan yeşil zeytinin fiyatının uygun olması vatandaşların dikkatini çekmektedir.”dedi.

Gaziantep’te son yıllarda evlerde salamura zeytin yapımının yaygınlaştığına dikkat çeken Öğüt, “Salamura zeytin hem daha lezzetli, hem de çok daha ucuza mal olduğu için, vatandaş kendi yaptığı zeytinleri tüketiyor. Salamura zeytin yapmak fazla zahmet istemiyor. Salamura zeytin kış aylarında kahvaltı sofralarında eksik olmaz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.