Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sabıka kaydı artık e-devlette
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sabıka kaydı artık e-devlette

Gündem

Sabıka kaydı artık e-devlet kapısından alınmaya başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Türksat AŞ ile Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, vatandaşlar, sabıka kaydına ilişkin “Adli Sicil Belgelerini” bugünden itibaren e-Devlet Kapısı’ndan alabilecek. Türksat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, "www.turkiye.gov.tr" adresli e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak adli sicil kayıt belgelerinde bir barkod numarası da bulunuyor.

Vatandaşların e-Devlet kapısından alacakları belgenin ne için kullanılacağı bilgisini, dikkatlice tanımlamaları gerekiyor. e-Devlet Kapısı kullanıcıları, çıktı alarak bu belgeyi ilgili kurumlarla paylaşabilecek. Paylaşım yapılan kurum yetkilileri, e-Devlet üzerinden giriş yaparak, belge üzerindeki barkod numarası ve belge sahibinin T.C. kimlik numarası ile belgenin orijinalini görüntüleyerek doğrulayabilecek. Böylece sahteciliğin de önüne geçilmiş olacak.

Türkiye'de günde ortalama 45 bin kişinin bireysel adli sicil kayıt başvurusu yapıldığı bildirilen açıklamada, adli sicil belgelerinin e-Devlet üzerinden verilmesiyle, vatandaşların büyük bir zaman kaybından kurtulmuş olacağının altı çizildi. E-Devlet üzerinden belgeyi alabilmek için "e-Devlet Kapısının kayıtlı kullanıcısı" olmak gerektiği kaydedilen açıklamada, bugün itibariyle yaklaşık 15 milyon kayıtlı e-Devlet kapısı kullanıcısı arasında bulunmayanların, en yakın PTT merkezlerine giderek şifrelerini alıp kayıtlı kullanıcı olabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, e-Devlet Kapısı'nın aynı zamanda elektronik imza veya mobil elektronik imza ile de kullanılabildiği hatırlatıldı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.