Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Risale-i Nur'un bandrol meselesi mahkemeye taşındı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Risale-i Nur'un bandrol meselesi mahkemeye taşındı

Gündem

Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili bandrol meselesi hakkında twitter hesabından bir açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "İşaretü'l İ'cazı basan bir iktidar, Risale-i Nurların neşrine mani değil aksine müzahir olur." dedi.

Üstad Said-i Nursi’nin Risale-i Nur Külliyatı konusunda vekil tayin ettiği bazı talebelerinin, yapılan izinsiz sadeleştirme ve baskılar üzerine mahkemeye başvurduklarını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili bandrol meselesi hakkında twitter hesabından bir açıklamada yaptı.

Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili bandrol meselesini Kültür ve Turizm Bakanı ile görüştüğünü ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, şunları söyledi: “Konunun özeti şudur: Eserlerle ilgili Kanun gereği Üstadın vefatından itibaren 70 yıl ‘Koruma’ var. Yani üstadın vekillerinin dışında eserleri kimse basamaz.

Üstadın vekil tayin ettiği bazı talebeleri, yapılan izinsiz sadeleştirme ve baskılar üzerine mahkemeye başvurmuşlardır.

Mahkeme sonucu varislik ve vekillik meselesi netleşecek ve onların muvafakatı ile kim isterse eserleri basabilecektir.

Bugüne kadar birçok yayınevi "Koruma yoktur" beyanıyla eserleri basmıştır. Koruma bulunan bir eseri "koruma yoktur" diyerek basmak suçtur.

İşaretü'l İ'cazı basan bir iktidar, Risale-i Nurların neşrine mani değil aksine müzahir olur. Konuyu bilmeden yapılan tenkit haksızlıktır.”dedi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.