Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
PKK'nin tehdit ettiği aile evini terk etti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

PKK'nin tehdit ettiği aile evini terk etti

Gündem

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK tarafından daha önce defalarca tehdit edildiğini belirten aile evini terk etmek zorunda kaldı.

Son zamanlarda sözde özerklik, hendek, çatışma ve sokağa çıkma yasağı ile gündeme gelen Diyarbakır’ın Sur ilçesinde mağduriyetler devam ediyor.

İlçede oturan halk büyük mağduriyetler yaşarken, kazılan hendek ve barikatler günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Evlerinin önüne kum torbaları ile barikat kurulan aile PKK’nin tehditleri nedeni ile bulundukları evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Fatih Paşa Mahallesi, Şaloğlu Sokakta oturan bir aile evlerinin önüne kum torbaları ile barikat kurulması ve PKK’nin tehditleri yüzünden evlerini terk ederek başka bir yere taşınmak zorunda kaldı.

Bugün sabah saatlerinde PKK’lilerin ilçe sokaktaki evlerde oturan vatandaşlara sokaklara çıkamama konusunda tehdit ettiklerini belirten ilçe mahalle sakinleri yaşanan bu saldırı ve tehditlerden dolayı halkın evlerini terk ederek ilçeden çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle akraba, komşu ve yakınlarını ziyaret dahi edemediklerini belirten mahalle sakinleri PKK’nin tehdit ve engellemeleri nedeni ile bayramı idrak edememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtiler.

Hatırlanacağı üzere dün akşam saatlerinde evlerinin önüne barikat kurulmasına müsaade etmeyen HÜDA PAR üyesi kişinin evine uzun namlulu silahlar ve bombalarla saldırılmış, dün geceden bu yanan saldırı altında olan aile HÜDA PAR heyetinin bölgeye giderek alması ile kurtulabilmişti.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.