Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
PKK Diyarbakır Bağlar'a nasıl girdi? Şok görüntüler ortaya çıktı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

PKK Diyarbakır Bağlar'a nasıl girdi? Şok görüntüler ortaya çıktı

Gündem

PKK’lilerin Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine nasıl girdiği ortaya çıktı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi’ne PKK’lilerin ilk girdiği görüntüler ortaya çıktı.



14 Mart akşamı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi’ne giren PKK’lilerin görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde mahalleye ağır silahlar taşındığı, çukur kazılıp barikat kurulduğu görülüyor.

Sokaklardaki parke taşlarını söküp barikat yapan silahlı PKK’lilerin mahalleye roketatar, biksi gibi silahlar da taşıdıkları görüntülere yansıyor.

Görüntülerde mahalleli olduğu tahmin edilen bir kadının da olaylarda barikat kuran PKK’lilere yardım ettiği, çevre bilgisi topladığı, gözetleme yaptığı da dikkat çekiyor. PKK’li gruba sorumluluk yapan bir kişinin ise bu kadını çağırıp öptüğü ve tebrik ettiği de görüntülere yansıyor.

Görüntülerdeki kadının PKK’lilere çukur ve barikatların kazılması için kazma ve kürek temin ettiği öğrenilirken, mahalleliden ise kimsenin bu gruplara destek vermediği görülüyor.

İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) ulaştığı görüntülerde silahlı PKK’lilerin kiminin yüzünün açık olduğu kiminin ise kapalı olduğu ise dikkatlerden kaçmadı.

PKK’lilerin Kaynartepe Mahalle’sinde çukur kazıp barikat kurmaları üzerine başlatılan operasyonlar neticesinde çatışmalar çıkmış ve Diyarbakır Valiliği kararıyla 15 Mart saat 09.00'da mahallenin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Çatışmaların diğer mahallere sıçraması üzerine yasak Gürsel Caddesi’nin Cemiloğlu Caddesi’nden Bağlar dört yola kadar olan kısım ve Nukhet Coşkun Caddesi’nin tamamını kapsayacak şekilde genişletilmişti. Yasak ve çatışmalarla beraber bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve tank girmişti. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)





Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.