Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
PKK çatışmadan ayrılmak isteyen genci katletti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

PKK çatışmadan ayrılmak isteyen genci katletti

Gündem

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çatışmada öldüğü iddia edilen Sertip Polat'ın örgütten ayrılmak istediği için PKK tarafından katledildiği ortaya çıktı. Öldürdükleri Polat'ın cenazesini ailesine vermeyen PKK, daha sonra da Polat'ın babasını, 'oğlunun cenazesine sahip çıkmadı' diye suçladı.

Silvan’da 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalarda ölen Sertip Polat’ın babası, PKK medyasının, “oğlunun cenazesine sahip çıkmadığı” yönündeki haberlerini yalanladı.

Çatışma bölgesine götürülen oğlunun örgütten ayrılmak istediği için PKK’liler tarafından katledildiğini belirten Acılı baba, PKK’nin daha sonra da, ısrar etmelerine rağmen oğlunun cenazesini kendilerine vermediğini söyledi.

İslami terbiye ile büyüttüğü oğlunun PKK’liler tarafından kandırılarak kendilerinden uzaklaştırıldığını ifade eden Baba Nizam Polat, “Gün geçtikçe oğlum İslam’dan uzaklaştırıldı. İki yıldır ben oğlumun hak yoluna geri dönmesi için çabaladım. Oğlumu bize düşman ettiler. Bu bize yapılan bir zülümdür. En sonunda oğlumu Silvan’da bulunan Tekel Mahallesine götürüp çatışmalara sürüklediler. Oğlum, amcasına, ‘Beni bu insanların arasından kurtarın’ demiş. Çatışmaların yaşandığı Tekel Mahallesinde onlardan ayrılacağını söyleyerek oradan uzaklaşmak istemiş. Fakat biraz uzaklaşınca arkadan ateş ederek onu katletmişler.” dedi.

PKK medyasının, kendisinin, Sertip’in cenazesini almadığı yönünde yalan haberler yaptığını belirten Nizam Polat, babası olarak defalarca ısrar etmesine rağmen cenazenin kendilerine verilmediğini ve Lice’ye götürülerek defnedildiğini belirtti.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.