Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Peygamber Sevdalılarından yeni hicri yıl için bir mesajı yayınladılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Peygamber Sevdalılarından yeni hicri yıl için bir mesajı yayınladılar

Gündem

Yeni hicri yıla girilmesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, yeni hicri yılın, işgal ve zulüm altında bulunan Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına ve ümmetin vahdetine vesile olmasını diledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu yeni hicri yıla girilmesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 14 Ekim Çarşamba gününde hicri yılbaşı olan 1 Muharrem 1436'ya girildiği hatırlatılan mesajda, yeni hicri yılın, işgal altında, zulüm altında bulunan Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına ve ümmetin vahdetine vesile olması dileğinde bulunuldu.

Hz Muhammed'in (sav) Mekke'den Medine'ye hicretini esas alan Hicri Takvim'in Hazreti Ömer döneminde kullanılmaya başlandığı belirtilen mesajda, "Maalesef güya medeni dünya ülkelerine uydurma endişesi bizi İslam zamanından (Hicri Takviminden) alıkoymuştur. Ve bununla kalmayıp Miladi Takvim'in her gününe farklı bir özellik kazandırıp tarihimizi bize unutturdular." ifadeleri kullanıldı.

Mekke’den Medine’ye hicretin, yeni bir İslam toplumunun ve İslam medeniyetinin inşasında önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulanan mesajda şu ifadelere yer verildi: "Dünya Müslümanları arasında, Hz Peygamber ve ashabının hicret ederken ki kardeşlik ruhunun tekrardan tesis edilmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Hz. Peygamber ve güzide ashabının hayatlarını anlatıp yaşatmak için tüm İslami yapı ve platformlar her türlü fedakârlıkları göstermek zorundadır. Bozulmaya yüz tutmuş insanlık asr-ı saadeti yaşamakla ancak tekrardan hayat bulabilecektir."

Yenilenen bu hicri yılbaşının, Müslümanların kendi tarihlerini iyi okuyup, muhafaza etmesine ve Peygamberlerini iyi anlamasına vesile olması temennisinde bulunulan mesajda son olarak, "Hicri yılbaşı, işgal ve zulüm altında bulunan Müslüman ülkelerin selamete kavuşmasına, ümmetin vahdetine vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz." denildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.