Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Özel Halk Otobüsleri Urfakart'a Geçmek İstiyorlar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Özel Halk Otobüsleri Urfakart'a Geçmek İstiyorlar

Gündem

Özel Halk Otobüsleri Eyyübiye Toplu Taşıma Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Ay, Belediyenin kendilerinden istedikleri komisyon ücretlerini düşürmesi halide toplu taşımada çift başlılığın sona ereceğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç yönetimiyle beraber biraz nefes aldıklarını söyleyen Ay; "Her ne kadar bu olumlu süreçler yaşansa da yinede sorunlarımız devam ediyor. Şanlıurfa Belediyesince alınan otobüslere de esnaf olarak temel bir karşı çıkışımız yoktur.Tamda burada şunu hatırlatmak isteriz.Halen 90 otobüs Urfakart kapsamı dışında çalışmaktadır. Belediye ve ASİS firması ile yapılan görüşmelerde 20.000 tl’lik cihaz parası ve %5 lik bir ücret istenmektedir.Tabiidir ki bu rakam esnafa büyük bir yük getirmektedir.Sayın başkanla yaptığımız toplantı sonrasında Malatya belediyesinin yapmış olduğu çalışmayı yerinde inceledik. Malatya Belediyesinin ulaşım sistemini yapanda yine aynı firma olan Asis firmasıdır. Malatya esnafıyla 7.000 tl ve %3 lük bir komisyonla anlaşmaya varmıştır. Sayın Başkanımızdan bu konuda yardımcı olmasını talep ediyoruz. Bu ücretlerde makul bir indirim yapılarak sisteme katılacak bu 90 otobüsle elde edilecek fayda Büyükşehirin ulaşım zararını minumuma indirtecek gerçek bir çözüm noktasıdır" dedi.

 Yıllarca bir önceki yönetimin adaletten uzak tavırlarını eleştirip aklın yolunu gösterdiklerini dile getiren Mehmet Emin Ay; "Arşivlere bakılırsa görülecektir. Troleybüs başta olmak üzere raylı sistemlerin Urfa için yolcu istatistikleri dikkate alındığında gösteriş ve masraftan başka bir şey olmadığını defalarca yazdık fakat bu söylediklerimiz kamuoyunca menfaatlerimize ters olarak algılandı. Şimdi geldiğimiz noktada BB başkanımızda raylı sisteme gerek olmadığını söylüyor. Biz sayın başkana tekrardan hatırlatmak isteriz bu 90 otobüsü sisteme kazandırarak aslında ulaşıma hiç masraf yapmadan 90 otobüs almış olursunuz.Tüm otobüsler Urfakart sisteminde olduğunda kaynaklar daha rasyonel kullanılacağı gibi gereksiz toplutaşıma trafiğininde önüne geçilmiş olacaktır" diye konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.