Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Oy kullanma işlemleri sona erdi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Oy kullanma işlemleri sona erdi

Gündem

26. dönem milletvekillerini belirlemek için yapılan milletvekili genel seçimleri için oy kullanma işlemleri sona erdi.

Doğu ve Güneydoğu’da saat 16.00’da sona eren oy verme işlemi, saat 17.00 itibariyle Batı illerinde de sona erdi. Oy verme işleminin sona ereceği saat 17.00 itibariyle sırada olan seçmenin oy kullanmasına izin verilirken sonradan gelenler oy kullanamadı.

Oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı. Oy sayıp işlemleri sürerken bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yurtdışı oyları da Türkiye’de kullanılan oylarla eş zamanlı olarak sayılmaya başlandı.

Türkiye genelinde sakin geçen seçimler için Doğu ve Güneydoğu’da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bazı illerde seçmenler arandıktan sonra oy kullanacakları okullara alındı.

Genel olarak sakin geçen seçimlerde yer yer hile ve baskı girişimleri yaşandı. Şırnak’ın Cizre ilçesi başta olmak üzere bazı yerlerde HDP’lilerin sandığa gitmeyen seçmenin yerine oy kullandığı basına yansırken, bazı yerlerde de sonradan sandığa giden seçmenin kendilerinin yerine oy kullanıldığını gördü.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy’ünde ise hasta ve yaşlılara refakat eden yakınlarını engellemeye çalışan HDP’liler, 7 Haziran seçiminden önce Kozluca köyünde yaptıkları provokasyonun bir benzerini gerçekleştirmek istediler.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.