Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/vdv-5eba6494.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Otobüsçüler; Vurgun konusunda Fakıbaba neden susuyor?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Otobüsçüler; Vurgun konusunda Fakıbaba neden susuyor?

Gündem

Şanlıurfa Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanları Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet E. Fakıbaba ihaleye fesat karıştırdığı için belediyeyi 1 Milyon Lira zarara uğrattığını iddia ettiler.

 

Koperatifler ortak basın açıklamasında şöyle dediler; Sayın Fakıbaba 11 nisan törenlerinde bulunmaması üzerine ortaya çıkan itirazlara jet hızıyla cevap verirken; yetim malı yemek olan ihaleye fesat karıştırma suçlamalarına karşı sessiz kalması her zaman olduğu gibi olayı unutturmaya ve küçümsemeye dönük bilindik politikasıdır. Biz toplutaşıma esnafı olarak davalarımızın peşinde hukuk mücadelemize unutmadan ve unutturmadan devam edecegiz.

REKABETİN ENGELLENMESİNİN FATURASI 1 MİLYON TL’LİK ZARAR !

Şanlıurfa Belediyesi’nin 2011 yılında yaptığı ihalede rekabetin enğellenmesi üzerine kamunun zarara uğratıldığı da ortaya çıktı.

10.02.2011 tarihinde yapılan ihalede en yüksek teklifi ciro payından %4 önerisiyle BELSAN a.ş vermiştir.Bu ihaleye toplutaşıma esnafı alınmamıştı.Bilirkişi bu durumu rekabetin engellenmesi olarak değerlendirmişti.

Şanlıurfa İdare Mahkemesinin bu ihaleyi iptal etmesi üzerine 08.09.2011 tarihinde tekrardan yapılan 50 otobüs ihalesinde toplutaşıma esnafıda ihaleye katılabilmişti.İhale sonucu bu sefer rekor bir farkla tam olarak 5 kat daha fazla belediyeye gelir getirecek şekilde sonuçlanmıştı.S.S 330 NOLU YENİBOSNA kooperatifi ciro payı üzerinden % 21.1 ‘lik teklifi ile ihaleyi kazandı.

Rekabet şartları oluştuğu için belediyenin bu ihaleden elde edeceği gelir %4 ciro payından ; %21 ‘e çıkmıştır.Yaptığımız hesaplamada araç başı günlük 600 yolcu taşındığından yedi ay içerinde belediyenin zararı 1 milyon tl’dir.

Olay burdada bitmiyor.Bu ihaleden de sonra açılan davadaki mahkeme kararını ve gelişen olaylarıda haftaya anlatacağız.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.