Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Öcalan'dan HDP heyetine veto!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Öcalan'dan HDP heyetine veto!

Gündem

Çözüm sürecinin baltalanmasına hayıflanan Öcalan, kendisini ziyaret etmek isteyen HDP'lileri veto etti.

Tırmanan terör saldırılarıyla birlikte İmralı ziyaretleri askıya alınan HDP heyetine,Abdullah Öcalan'ın da açık tavır koyduğu ve çözüm sürecinin kesintiye uğramasına sebep olan gelişmelerden HDP'yi de sorumlu tuttuğu ortaya çıktı.

Öcalan'ın, ''benim hal hatır sorma görüşmelerine ihtiyacım yok. Hasbihal için ziyaret edecekseniz bana gelmeyin''mesajı gönderdiği öğrenildi. Terör örgütü ile arasına mesafe koymadığı için İmralı'ya gidişlerine izin verilmeyen HDP heyetine, çözüm sürecini iyi yönetemedikleri gerekçesiyle Öcalan'ın da tepki gösterdiği ve süreci rayına oturtacak adımlar atılmadığı takdirde görüşme yapmak istemediği belirtildi.

ÇÖZÜM KONUŞMUYORSUNUZ

Ulaşılan kaynaklar, Öcalan'ın, çözüm sürecini donduran gelişmelerden sürecin tüm aktörlerini sorumlu tuttuğu, bu kapsamda HDP ve PKK'ya yönelik önemli eleştiriler dile getirdiğini vurguladılar. Öcalan'ın, seçim öncesi ve sonrası HDP'den yapılan ve AK Partiile koalisyon seçeneğini sıfırlayan sert açıklamalarından da rahatsız olduğu kaydedildi. 

Kaynak : Akşam


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.