Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Müslümanların Hıristiyanlar gibi eğlenmesi haramdır"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Müslümanların Hıristiyanlar gibi eğlenmesi haramdır"

Gündem

Şanlıurfa'da faaliyet yürüten Din-Bir Der yetkilileri Müslümanların Hıristiyanlar gibi eğlenmesinin İslam'da haram olduğuna dikkat çekerek bu tür eğlencelerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu.

Din-Bir Der Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Bakırcı, yaklaşan yılbaşı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Yılbaşı olarak kutlanan 31 Aralık gecesinde Müslümanların Hıristiyanlar gibi eğlenmesinin Müslümanlıkta haramdır. İslam tarihi boyunca, son dönemlerde Hıristiyanlara benzemek maksadıyla Müslümanlar tarafından kutlanan yılbaşındaki çılgınlıklar, haramlar ve fecaatler yapılmamıştır. İslam geldiği günden beri değiştirilmeden ilk safiyetiyle elimizdedir. Müslüman olan halkımızın yılbaşı kutlamaları adı altında Hıristiyanlaştırılma operasyonlarına asla kapılmamalıdır.” dedi.

Ayrıca yılbaşı dolayısıyla devlet eliyle oynanan çeşitli piyango ve kumarların Müslümanlığa aykırı olduğunu belirten Bakırcı, “Yüce Rabbimiz Maide suresi 90. Ayette “Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans oyunları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” buyurmuştur. Yılbaşı gecesi yerine, 31 Aralık Çarşamba akşamı kutlanacak olan Mekke’nin Fethi’nin 1384. Yıldönümü kutlamalarına katılmalarını tavsiye ederiz.” şeklinde konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.