Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Muşlular Batıdan gelen otobüsleri güllerle karşıladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Muşlular Batıdan gelen otobüsleri güllerle karşıladı

Gündem

Bazı Batı illerinde bölgeden giden araçlara saldırılar olurken Muşlular Batı'dan gelen otobüs yolcularına ikramda bulunarak gül verdi.

Bazı Batı illerinde bölgeden giden araçlara düzenlenen saldırılara tepkiler devam ederken anlamlı bir davranış da Muşlulardan geldi. Yaşanan gerginliğin dindirilmesi adında harekete geçen bir grup Muşlu, illerinden geçen karayolunda durdurdukları araçların yolcularına ikramda bulunarak gül verdi.

İkramda bulunan grup adına konuşan Doğan Özlük, "Malumunuz ülkemizde ne yazık ki bir yangın var. Böylesi durumlarda ise hepimizin yangına benzin değil, su dökmesi gerekir. Bu da, illerimize farklı bölgelerden gelen insanlara, araçlara ve yolcu otobüslerine saldırarak, taş atarak değil; gül vererek ve bağrına basarak olabilecek bir şeydir." dedi.

Özlük, Kayseri’de, Kırşehir’de, Ankara’da ve daha başka yerlerde Kürt olduğu için bir insana saldırmanın, Doğu plakası taşıdığı için bir aracı taşlamanın bu yangına benzin dökmek olduğunu göstermek için Batıdan gelen araçlara ve yolculara gül vererek ve ikramda bulunarak bu ateşe nasıl su dökülebileceğini göstermeye çalıştıklarını söyledi.
Özgürce ve güven içinde seyahat ve ikamet etmenin herkesin, en temel insani ve İslami hakları olduğunu belirten Özlük, "Acının ve ölümün rengi, ırkı, dili, dini, coğrafyası olmaz / olmamalı. Bu nedenle ülkenin batısındaki ve doğusundaki halklara, kardeşlerimize ve özellikle gençlere çağrımız şudur: Sırf Kürt olduğu için insanları dövmek, iş yerlerini yakmak, Kürt illerinden gelen arabaları taşlamak, camlarını indirmek; bu yangına odun ve benzin taşımaktır. Olması gereken ve insanlığa yakışan ise; bu insanları bağrına basmak ve onlara ikramda bulunmaktır.

Aynı şekilde doğuda da batıl illerinden gelen Türk kardeşlerimizi bağrına basmak ve onlara ikramda bulunmak bu bölge halkının sorumluluğudur." ifadelerini kullandı. 

Herkesi, daha fazla geç olmadan, daha çok can yanmadan, bu yangına su dökmeye çağıran Özlük, "Lütfen elimize bir gül alalım ve etrafımızda ötekileştirilen insanlara uzatalım. Toplumsal barışı sağlamak için bundan başka çıkış yolumuz yok." dedi.

(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.