Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Mevlevihane Çarşısı'nda Kura Çekimi Yapıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Mevlevihane Çarşısı'nda Kura Çekimi Yapıldı

Gündem

Şanlıurfa Belediyesi, Mevlevihane Çarşısı’nda restorasyon çalışması tamamlanan 7 işyerinden ikisini Mikro Kredi ve El Sanatları Merkezi’ne verirken 5 işyerini de kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarının derneklerine kura çekimi ile tahsis etti.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ’ın katıldığı kura çekimi törenin ardından Mevlevihane Çarşısı’nda kura çekiminde 5 işyeri Bakırcılık, Telkari(Kuyumcular), Keçecilik, Kürkçülük ve Ağaç Oymacılığı Derneklerine çıktı.

Şanlıurfa Belediyesi, Mevlevihane Çarşısı’ndaki(Eski Kasap Pazarı) 7 işyerinde Urfa’da kaybolmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarını canlandırmayı ve kent turizmine farklı bir ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin Urfa kültürüne özgü birbirinden güzel Bakırcılık, Telkari(Kuyumcular), Keçecilik, Kürkçülük ve Ağaç Oymacılığı ürünü bulmasını kolaylaştıracak iş yerlerinin kentin tanıtımına da büyük katkı sunacağı bildirildi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa’da yöresel sanatlarının yaşatılması ve canlandırılması adına ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi.

Projenin Urfa turizmine farklı bir ivme kazandıracağını belirten Ağaç Oymacılığı Ustası Fikret Ergin projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Ergin, yıllar içersinde kaybolmaya yüz tutmuş el emeğine dayalı zanaatkârlığın yaşatılması adına bu tahsisleri çok önemsediklerini ifade etti.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.