Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Mardin'de kavgalı kardeşler barıştı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Mardin'de kavgalı kardeşler barıştı

Gündem

Mardin'de yaklaşık 9 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden iki kardeş arasından başlayan husumet araya girilmesiyle sonlandırıldı.

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Alıçlı Köyü’nde yaklaşık 9 yıl önce aynı aileden olan Cemil Kaya ve Beşir Kaya arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan husumet Mardinli kanaat önderi Süleyman Çelik’in araya girmesiyle sonlandırıldı.

Her türlü sorunun çözülebileceğini ifade eden Çelik, “Bu mübarek Muharrem Ayında Aşure Gününde bir küslüğe son vermek, aradaki husumeti sona erdirip barışmak Allah katında büyük sevaplara vesile olur. İnsanlar arasında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Gönül isterdi ki; bu tür sıkıntılar hiç yaşanmasa, ama istemeden de bir kere yaşanmışsa önemli olan o sıkıntıları giderip geri adım atabilmektir. Asıl mesele insanın nefsine yenilmemesi ve araya nifak tohumları ekmek isteyenlere izin verilmemesidir. Barışa evet dediğiniz için Allah sizlerden ve onlardan razı olsun. Onlar çok güzel bir tablo sergilediler burada. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu tablo çok güzel bir tablo, geleceğe yansıması açısından da son derece güzel bir tablo, inşallah Mardin'de hem hizmetleri hem de gönülleri kazanacağız.” dedi.

Bu tür barışların bölgede huzur ve barışın hakim olmasına da vesile olmasını temenni eden Çelik, "Bizim önce kendi aramızda barışmamız gerekiyor. Aramızdaki küskünlükleri husumetleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim sevdamız ve tek dileğimiz barıştır. Barış deyip silaha sarılmamız lazım. Barıştık deyip birbirimizin arkasında kuyu kazmamız lazım. Sürekli bunları barışı haykırıp bunun gerektirdiği için çalışmalıyız." diye konuştu.

Yaklaşık 9 yıldan beri bir birileri ile görüşmeyen ve kardeş oldukları öğrenilen Cemal Kaya ve Beşir Kaya Süleyman Çelik'in huzurunda tokalaştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.