Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Malatyalı STK'lardan DBPli Belediyeye karikatür tepkisi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Malatyalı STK'lardan DBPli Belediyeye karikatür tepkisi

Gündem

Malatya'da 40'tan fazla Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Malatya Sivil Toplum Platformu, Diyarbakır'da DBPli Belediyenin bilboardlara astığı Hz. Peygambere hakaret içerikli karikatüre, yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesinin billboardlara Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatür asmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Malatya ve ilçelerinde faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve Malatya Sivil Toplum Platformu, İslam’ın mukaddesatlarına yönelik gerçekleşen bu hakaretin çok büyük bir provokasyon olduğuna dikkat çekiler.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Malatya Şubesi Başkanı Kerem Yıldırım: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belki de telafi olmayacak çok büyük bir provokasyona imza attı. Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında Danimarka’da bir gazete tarafından Hz. Muhammed’e (sav) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlanmış, bu İslam ümmetinde büyük bir infiale sebep olmuş ve bu alçaklığa en büyük tepki de Müslüman Kürt halkı tarafından Diyarbakır’da gösterilmiştir Karikatürlerin asılmasını onaylayan yetki sahipleri istifa etmeli ve söz konusu partiyle belediye yetkilileri, kamuoyu önünde özür beyan etmelidir. Sorumlular kamuoyu önünde hesap vermelidir.” dedi. 

Toplumun vicdanına ağır hasar veren bu eylemin, iki satırlık bir özürle telafi edilemeyeceğini belirten Yıldırım: “Hangi amaçla ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eş cinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın, toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı baştan savma bir açıklama ile telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.. (M. Ali Batı-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.