Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Erişilebilirlik Belgesi' aldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kültür ve Turizm Müdürlüğü 'Erişilebilirlik Belgesi' aldı

Gündem

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, engelliler için erişilebilir hale getirilmesi nedeniyle, Valilik tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 'Erişilebilirlik Belgesi' verildi.

Batman Valiliğinin oluşturduğu Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yapılan denetim sonucunda, tüm engel gruplarını kapsayacak bir engelin olmadığı ve erişilebilir olduğu tespit edilerek, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erişilebilirlik Belgesi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, kurumu adına, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı’ya, 'Erişilebilirlik Belgesi’ni sundu.

Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, 5378 sayılı engelliler hakkındaki kanuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapıların, 8 yıl içerisinde engelliler için erişilebilir hale getirilmesinin istenilmesinden dolayı böylesi bir çalışma yaptıklarını söyledi. 

Aslanlı, “20 Temmuz 2013 tarihinde Valimiz başkanlığında Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu oluşturuldu. Denetleme yapan komisyon uygun olan kuruluşlara Erişilebilirlik Belgesi vermektedir. Kurumumuzda yapılan inceleme sonucunda, tüm engel gruplarını kapsayacak bir engelin olmadığı ve erişilebilir olduğu tespit edilmiştir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze’ye ait olan iki binaya Erişilebilirlik Belgesinin verilmesine karar verdi. Bizlerde kurumumuz adına almaktan dolayı mutluyuz.” dedi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.