Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kudüs Anneleri 10. Kez İsrail'i protesto etti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kudüs Anneleri 10. Kez İsrail'i protesto etti

Gündem

Şanlıurfa’da Kudüs Anneleri platformu öncülüğünde toplanan kadınlar, ABD ve İsrail’in Kudüs’teki zulmünü basın açıklamasıyla protesto etti.

Açıklamayı yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, "Savaştan yana tavrını koyan bu emperyalist işgalci güçlerin karşısında onurlu bir şekilde duran ve o beldeyi tekrardan barış yurdu eylemek isteyen Filistin halkının kutlu mücadelesinin yanına duruyoruz. ” dedi.

Şanlıurfa’da Kudüs Anneleri platformu öncülüğünde toplanan kadınlar, Kudüs’te yaşanan zulmü protesto etti. Kadınlar, İsrail ve Amerika’ya tepkilerini dile getirmek için toplanarak basın açıklaması yaptı. Balıklıgöl içerisinde bulunan Dergah Camii avlusunda, Kudüs Anneleri öncülüğünde toplanan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar, Yahudi zulmü yeryüzünden silinene kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtip, "Filistin halkının kutlu mücadelesinin yanına duruyoruz. ” dedi.

İstanbul AK Parti Milletvekili MEtin Külünk'ün eşi Semra Külün'ün de katıldığı protestoya çok sayıda Urfalı kadın iştriak etti. 

Grup adına açıklama yapan Ayşe Ekinci, "Onuncusunu düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetini kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız, namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz

ABD yönetiminin Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs' e taşınacağı yönündeki skandal kararı sonrası geçtiğimiz günlerde Büyükelçiliği'n İsrail'in 70'inci kuruluş yıldönümü olan 14 Mayıs günü Kudüs'e taşınacağını açıklaması "kaygı verici" dir. Tarihte darusselam olarak adlandırılan ve barış yurdu olarak bilinen bu kutsal belde de dili dini ırkı ne olursa olsun barış ve huzur içinde yaşayan insanların diyarı Abd nin bu kabul edilemez açıklamaları ile kaosa doğru sürüklenmektedir ve bu açıklamalar bölge barışının altına dinamit yerleştirmektedir. Ayrıca ABD'nin kararının, bu ülkenin uluslararası hukuku, BM Güvenlik Konseyi'nin Kudüs'le ilgili kararlarını ve yerleşik BM parametrelerini çiğneyerek barış zeminini tahrip etmekte ısrar ettiğini göstermektedir. Savaştan yana tavrını koyan bu emperyalist işgalci güçlerin karşısında onurlu bir şekilde duran ve o beldeyi tekrardan barış yurdu eylemek isteyen Filistin halkının kutlu mücadelesinin yanına duruyoruz.

 “ey iman edenler! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz”, “gevşemeyin, üzülmeyin, eğer inanıyorsanız en üstün siz olacaksınız” ilâhî müjdelerini öyle içselleştirmişler ki bu şehirde yaşayanlar, bu inanç ve direniş onların yurdunu tekrar “Darusselam” yapacaktır inşallah. Çünkü zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

Kâtilûhum yuazzibhumullâhu bi eydîkum ve yuhzihim ve yansurkum aleyhim ve yeşfi sudûre kavmin mu'minîn

 Onlarla çarpışınız. Allah, onları sizin ellerinizle azaplandırsın, hor ve aşağılık kılsın ve onlara karşı size zafer versin, mü'minler topluluğunun göğsünü şifaya kavuştursun

(tevbe -14)

 Kudüs anneleri platformu olarak Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar, Yahudi zulmü yeryüzünden silinene kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.

Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksâ’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hakim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle . Devletimizin Afrin’de küffara karşı verdiği mücadelede zafer nasip eyle, askerlerimizi muhafaza eyle , onlara ülkemize muzaffer bir şeklide dönmeyi nasip eyle .Şu mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım!”

grup daha sesiz şekilde dağıldı. 

Haber: Ali Aslan /www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.