Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kızılay seçimlerinde şaibe iddiası
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kızılay seçimlerinde şaibe iddiası

Gündem

Geçtiğimiz Pazar günü seçime giden Kızılay’ın üye sayısının bir günde 81 arttırılarak seçimde hileye gittiği iddia ediliyor.

Kızılay Başkanlığına aday olan Nabi Aksoy, mevcut yönetimi seçime hile katmakla suçladı. Seçimde aldatıldıklarını vurgulayan Aksoy, seçim ile ilgili itirazda bulunduklarını açıkladı.

Kızılay Başkanlığına aday olan Nabi Aksoy, eski yönetimin kendilerine doğru bilgiyi vermediklerini ileri sürdü. Listenin birden arttırılmasının seçim etiğine aykırı olduğunun altını çizen Aksoy, “Bize ilk başta 303 üye ile seçim yapılacağı söylendi. Liste geldiğinde ise 384 kişi olduğunu görünce yarışa 1-0 mağlup başlamış olduk. Buda bizim için üzüntülü bir olay oldu. Şanlıurfa’da dar günün dostu, kara günün dostu Kızılay da bu tür olayların olması bizi gerçek anlamda üzmüştür. Ayrıca divan üyelerinin de bizim itirazımıza, yetkililer olmadığı halde cevaplamaları daha düşündürücü bir olaydır.” Dedi.

Kızılay’ın aile şirketi olmadığının altını çizen Aksoy, “Kızılay’da ki listede sanki aile şirketi gibi belli bir köye bağlı belli isimlerin fazlalıklarıyla ve limitet şirket gibi Kızılay yönetiliyor.” şeklinde konuştu.

Mevcut Başkan Ahmet Elçi ile dost olduğunu dile getiren Aksoy, neden böyle bir yola başvurduğuna anlam veremediğini sözlerine ekledi. Listenin bir gecede değiştirildiğini ileri süren Aksoy şu ifadelere yer verdi: “son yönetim kurulu toplantısında 303 kişi vardı. Daha sonra bir baktık ki B planı uygulamışlar. 384 kişi yapmışlar. Listeye 81 kişinin eklenmesi hukuksuzluktur.” İfadelerine yer verdi.

‘Cemaat bağlantılı’ iddialarını eleştiren Aksoy, Ak Parti üyesi olduğunu hatırlatarak “Kızılay bir hayır kurumu, bazı dedikodular çıkarttılar, Yok cemaat bağlantısı var falan. Bu kurumda yetimin hakkı var. Biz bunu gözeterek yola çıktık.” Diyerek dedi koduları sert dille eleştirdi.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.