Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
KIT'lerin Kadroya Gecisiyle Ilgili Madde Resmi Gazete'de Yayinlandi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

KIT'lerin Kadroya Gecisiyle Ilgili Madde Resmi Gazete'de Yayinlandi

Gündem

2018 yılı içerisinde kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmişti. Ancak KİT’lerde çalışan taşeron işçiler kapsam dışında tutulmuştu. Bu uygulamanın tepki çekmesi üzerine KİT personellerine yönelik olarak da çalışma başlatıldı.

KIT'lerin Kadroya Gecisiyle Ilgili Madde Resmi Gazete'de Yayinlandi.

2018 yılı içerisinde kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmişti. Ancak KİT’lerde çalışan taşeron işçiler kapsam dışında tutulmuştu. Bu uygulamanın tepki çekmesi üzerine KİT personellerine yönelik olarak da çalışma başlatıldı. Son olarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararı ile birlikte de şartlar belli olmaya başladı.

Bu şartlardan ilki ise 4 Aralık 2017 tarihinden itibaren kesintisiz olarak çalışma şartıdır. Bu tarihten sonra işe başlayanlar ise kadroya alınmayacak. Şartlardan bir diğeri ise yapılacak olan sınavda başarılı olmaktır. Kamuda çalışan taşeron işçilere uygulanan sınav gibi KİT personellerine de sınav uygulanması düşünülmektedir. Tüm bu şartların haricinde ise KİT’lerin personel ihtiyacının da bulunması gereklidir. Aksi takdirde yeni alımlar yapılmayacağı gibi kadroya geçişler de söz konusu olmayacaktır.

KİT’lerde çalışan taşeron işçiler 1 yıl içerisinde yapılacak olan sınavlara girecekler. Dolayısıyla kadroya geçişlerin 2019 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini ifade edebiliriz. Sınavlarda başarılı olan adaylar güvenlik soruşturmalarında da herhangi bir sıkıntı yaşamamaları durumunda kadroya geçebileceklerdir.

Her bir KİT kendi kadro ilanını kendisi duyuracaktır. Taşeronlar bu sebeple kurumların resmi internet sayfalarının takip edilmesi oldukça önemlidir. İlgili duyurular yayınlandıktan sonra kişilerin belirtilen tarihler arasında başvurularını yapmaları ve ardından da sınava girmeleri gerekmektedir.

Kaynak: KTIB

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.